||Gölgeler Kraliçesi-Sarah J Maas||
Serinin dördüncü kitabını da bir çırpıda okuyup bitirdim. Bu seri gerçekten ilerledikçe daha bir mükemmel hale geliyor. Çok zekice kurgulanmış bir seri. Açıkcası ben ayrıntılara biraz önem veririm. Hele ki şöyle serilerde ilk kitaplarda olan ama pek de önemli değilmiş gibi duran olayların ilerleyen kitaplarda aslında ne kadar önemli olduğunun vurgulanmasını çok seviyorum. Gölgeler Kraliçesinde de bu olayı okurken Voov oldum.
Çünkü gerçekten bu kurgu üzerinde çok iyi düşünüldüğünü ve ayrıntılara da önem verildiğini gösteriliyor. Bunun aynısını son okuduklarımda HP serisinde de görmüştüm. Dördüncü kitapta Celaena ile daha da çok gurur duydum. Celaena benim için çok harika bir kitap karakteri oldu. O kadar çok benimsedim ki, gerçekten çok seviyorum. Tek onu değil diğer karakterleri de çok benimsediğim için böyle çok heyecanlı sahnelerde kelimenin tam anlamıyla öteki tarafa gidip geliyorum.
Kitap baştan sona aşırı akıcı ve heyecanı yüksek gitti. Bu yazar bir de beni son 200 sayfa kala aşırı geriyor. Öyle böyle değil. O kadar çok gerilip korkuyorum ki... bu kitapta yeni karakterlerimiz de giriyordu. Lysandra’nın da namını tabii önceden duymuştum ve hiç böyle beklememiştim ama Lysandra’yı da çokça sevdim. Nesryn’e ise başta gıcık oldum ama sonra sevdim onu da ve onun ismini Nesrin diye okumak hep garibime gitti ama başka türlü de okunmuyor. Benim için adı Nesrin oldu.
Yine çok olaylıydı ve yazarın tek odak noktasının Celaena olmaması da çok hoşuma gidiyor. Yan karakterleri de okuyor olmamız çok güzel ve onların hayatlarına da değiniyor olması da çok harika. Her şey Celaena etrafında dönmüyor. Ayrıca Manon’a bu kitapta bir gıcık olup bir çok sevdim. Ayrıca Asterin’i de çok sevdim. Rowan’ımız da bu kitapta bizi yine kendisine aşık etti ve çok güldürdü beni. Ayriyeten artık hepsinin bir arada olması da beni bir mutlu etti.
Bir de arkadaşıma da dediğim gibi bu seride herkes çok çekiyor. Onların yaşamlarına tanık oldukça sürekli ah be yazar size ne çok çektiriyor diyorum. Beşinci kitap için de çok heyecanlıyım. Şimdi bir şeyler toparlandığı için de ayrı bir heyecanlıyım. Bu arada o kadar karakterden söz edip Aedion’dan bahsetmemişim. Aedion’ı bu kitapta daha çoook sevdim ve benim bir shiplerim var. Bunları burada açıklamayacağım ama o düşündüğüm gibi shipler olsa çok güzel olurdu.
Olaylardan çok bahsetmedim genellikle karakter üzerinden gittim çünkü olaylar üzerinden bahsetmem büyük spoilera denk geliyor o yüzden bu konular hakkında sadece görüşlerimi bildirdim. Bu seriyle mutlaka ama mutlaka tanışın. 5/5