||Harry Potter ve Sırlar Odası-J.K Rowling||
Harry Potter serüvenine tam gaz devam ediyorum. İkinci kitapta da bizi yeni maceralar bekliyordu. Artık Harry, Ron ve Hermione ikinci sınıf olarak okullarına geri döndüler ama okulda çok tehlikeli şeyler de oluyordu. Bizim süper üçlümüz yine bu işin altından kalkacak tabi.
Bu kitapta oldukça keyifliydi. Bir de aramıza yeni bir karakter de giriyor bu kitapta. Lockhart oluyor kendisi. Karanlık sanatlara savunma öğretmeni ama cidden adam her konuşmasında kendini övmekten geri durmuyordu. Bir yandan sinir bozucu oluyordu, diğer yandan da eğlenceli oluyordu.
Dobby’i de unutmamak lazım. Dobby beni çok güldüren bir karakter olmuştu. Söylememesi gereken şeyler olduğunda başını bir yerlere vurması falan. Dobby ile de son bölüm çok güzeldi. Harry de yine her zaman ki gibi cesur ve korkusuzdu. Aynı şeyi Ron için söyleyemeyeceğim ama. O da cesur ama biraz korkak olduğunu da rahatlıkla söyleyebilirim.
Ron’u ve onun ailesini çok çok çok seviyorum. Bu kitapta Weasley ailesini de yakından tanımış olduk. Ayriyeten filmdeki Ron’un tepkilerine de bayıldığımı söylemeden edemeyeceğim. Tepkileri, mimikleri falan aşırı müthiş. Hermione de oldukça zeki ve derslerine düşkün kızımız olarak zaten herkes tarafından tanınıyor. Hermione şu an favori karakterim olabilir. Arkadaşlarının resmen kurtarıcısı. Eğer yanınıza Hermione varsa hiç korkmanıza gerek yok. Hemen sizi bulunduğunuz kötü durumdan kurtarabilir.
Yazarın anlatımı zaten oldukça akıcı bu yüzden de kitabı çok hızlı bir şekilde de okuyabiliyorsunuz. Bence hala benim gibi bu seriye başlamakta geç kaldıysanız en yakın zamanda başlamanızı öneririm. Sizin de çok keyifli okuyacağınıza eminim çünkü süper üçlümüz sizi maceradan maceraya götürecek. 5/5