||Zümrüdüanka Yoldaşlığı-J.K Rowling||
Merhabalar! Harry Potter serisini okumaya son gaz devam ediyorum. Beşinci kitap olan Zümrüdüanka Yoldaşlığı da bitti. Baya dev gibi bir kitaptı kendisi. Açıkcası dev gibi bir kitap olduğu için beklentilerim başka yöndeydi. Daha fazla olay olmasını beklemiştim ama şu ana kadar okuduğum en durgun ve en yavaş ilerleyen Harry Potter kitabıydı.
Yavaş ilerliyordu ama okurken sıkılmıyordum. Çünkü Hogwarts dünyasında olmak eğlenceli. Hele ki Goerge ve Fred ikizleri varsa daha da eğlenceli oluyordu. Bu bakımdan yine okurken çok keyif aldım.
Tabi bazı yerlerde gözlerimi devirdim. Çünkü bu kitapta karakterlerimiz tam ergenlik yaşlarındalar bu yüzden o kadar çok ergenlik triplerine girdiler ki. Harry mesela ergenlik tripleri konusunda bir numaraydı.
Karakterlerin bu gelişimini görmekte iyiydi çünkü daha küçücüklerdi şimdi büyüyorlar ve ergenlik çağının getirdiği vurdumduymazlığı da yaşıyorlardı. Bu kitapta bir de Ginny’e olan sevgim daha da arttı.
Ron’un bir de abilik taslayıp Ginny ile diyalogları komikti. Yeni gelen karakterlerden Luna’yı da çok sevdim. Umbridge adlı sinir bozucu gıcık bir kadın da hikayeye dahil oluyordu. Okuduğum en gıcık karakterlerden biriydi.
Kitap hep böyle durgun ilerlemiyordu tabii. Son 150-200 sayfa civarında baya heyecanlı olaylar baş gösterdi. Bir de bu kitapta beni en çok yaralayan,etkileyen karakter Neville’ydi. Harry Potter da son iki kitabım kaldı ve tabii ki hüzünlüyüm... kitaba vermiş olduğum puan 5/5
Bu seriye 5/5 vermemin en büyük sebebi, öncelikle yazarın müthiş hayal gücü ve kitabın karakterleri daha sonrasında da okurken aldığım o müthiş keyif. Benim gibi Harry Potter’ı okumakta geç kaldıysanız hemen bu yıl elinize ilk kitabını alın ve okumaya başlayın.