2015 8. kitabı
Jan Valjin'in yörüngesinde yazılmış bir yapıt . Aşk-heyecan-dram ne ararsanız var zaten boşuna dünya klasiği değil ve her dünya klasiği gibi içinde bolca toplumsal mesaj var
Sefiller (2 Cilt Takım)Victor Hugo · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 2025105,3bin okunma
Abi incelemenden daha uzun yorum yazmışsın.:)
Pek rengine aldanma felek eski felektir Zira feleğin meşreb-i nasazı dönektir Ya bister-i kemhada ya viranede can ver Çün bay u geda hake beraber girecektir Allah'a sığın şahs-i halimin gazabından Zira yumuşak huylu atın çiftesi pektir Yaktı nice canlar o nezaketle tebessüm Şirin dahi kasdetmesi cana gülerektir Bed-asla necabet mi verir hiç üniforma Zerduz palan ursan eşşek yine eşşektir Bed-maye olan anlaşılır meclis-i meyde İşret güher-i ademi temyize mihenktir Nush ile yola gelmeyeni etmeli tekdir Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir Nadanlar eder sohbet-i nadanla telezzüz Divanelerin hemdemi divane gerektir Afv ile mübeşşir midir eshab-ı meratib Kanun-i ceza acize mi has demektir Milyonla çalan mesned-i izzete serefraz Birkaç kuruşu mürtekibin cay-i kürektir Ziya Paşa
2 ciltlik bir kitap için 2-3 cümle yetmemeli bence. Sonuçta 1606 sayfalık, dünya klasiklerinin en önde gelen romanları arasında Sefiller. Diğer kitaplardan ayrılır ve neticesinde de incelemesi uzun olması gerekir diye düşünüyorum.
Ah be Said Okur, filmin sonuna yetişip bu filmde ne oldu demekle aynı şuanda yazdığın.:)