2019 32. kitabı
Okunma: 20 Kasım 2019 23:38
Kitabı okuyalı biraz zaman geçti ama yinede kısa bir değerlendirme yapmak istedim. Hayatımda ilk defa bir kitap karakterini -deyim yerindeyse- alnının çatından vurmak istedim... Bir karadeniz atasözü şöyle der; “herkesin damaruna basun ama bizimkindan atlayarak geçun.” Direk tüfeğe sarılma eğilimimiz genlerden geliyor Neyse konumuz bu değil. Karakterimiz, bir adamın yapmaması gereken ne varsa hepsini yaptığı için kendisinden nefret ederek okuyorsunuz kitabı. Ama bu kitabı bitirme isteğinizi törpülemiyor, aksine çok hızlı akıyor iki gün gibi bir süre bile fazla bu kitap için. Olaylar hızlı ilerliyor ve film izler gibi aklınızda canlandırarak okuyorsunuz. -Filmi de var kitabın, 1994 yılında çekilmiş. İngilizce altyazıya çevirmişler ama Türkçe çevirisi yok.- Toparlayalım konuyu, bir söz vardır diyeceğim yine; “edebi edepsizden öğrendim” diye. Bence kitaptan çıkaracağımız kıssadan hisse olayı bu. Spoiler olmasın diye olaylara değinmiyorum, okunmasını tavsiye ediyorum, ama sinirlerinizin bozulacağını ve üstüne bir süre savaş ve aile facialarıyla ilgili kitap okumak istemeyeceğinizi de not ekleyeyim. İyi okumalar diliyorum herkese. Yu Hua
YaşamakYu Hua · Jaguar Kitap · 202670,1bin okunma
art, o zaman kesin sinirlenirim ben, ne de olsa Laz'ım, her şey beklenir bizden :))
art
O kadar haklısın ki... Damarına damarına basıyor kitap aman dikkat :)
Ya zaten yorumlarda görüp merak edip almıştım, şimdi iyice merak ettim. Hemen aralık ayı okumalarına eklemeliyim.
art
Aynen, kesinlikle okuma sırasında öne alınması gereken bir kitap. Genel olarak sevdiğimiz kahramanların aksine bol yanlışlı bir karakterimiz var. Dediğim gibi, alnının çatından vurmak isteyebilirsiniz, o sırada kitabı kapatıp bir nefes alın ve öyle devam edin. Keyifli okumalar :)
Merak ettim,okumalıyım.
Okunması gerektiğini düşündüğüm bir kitap. Okuyun 👍