yarım kalmış gibi...
2019 30. kitabı
aslında tek bir roman olduğunu düşünerek aldım lakin bir kaç hikayeden oluşan bir kitapmış. tamam sorun değil güzel hikayeler olduktan sonra okurken zevk aldıktan sonra ama maalesef 8 adet hikayeden sadece birincisi dimağda tat bıraktı diğerleri nasıl desem havada kalır gibi ya başta ya sonda yada hikayede eksikler barındırıyor. Şimdi bizim kültürümüzde bir denge var, nasıl desem, bir şeyden kötülük görmek için ona bir zararın dokunmuş olması lazım; bir başka şeyse iyilerin kazanması yada sonu iyiye bağlanması gibi. Kendimce yazarın yurt dışı doğumlu ve oranın kültürüyle yaşamış olmasından dolayı hikayelerin 7/8 i tıpkı yabancı filmlerdeki gibi kötüler kazanıyor yada yapılan saldırıların nedeni tam olarak bilinmiyor??? Buda beni okurken gerdi sinirlendirdi. Yani mesela köyde geçen bir hikayede anne çocuğunu yaratığın elinden kurtarabilecekken sadece ağlayıp izlemekle yetiniyor; ne yaratığın kendisinin tam olarak ne olduğu neden saldırdığı hakkında bir bilgi nede başka bir şey var. yani daha bir çok hikayede havada kalanlar var. sadece birinci hikaye güzel onda bile adamın yanında oturan yaratık nedir ne değildir tam açıklanmamış herhalde okuyucuya bırakmış... bana göre 10 üzerinden 6 ne daha fazlası ne azı.
Kara Kara KapkaraIşın Beril Tetik · İthaki Yayınları · 201787 okunma