Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Gönderi

288 syf.
9/10 puan verdi
·
3 günde okudu
Bir Ömür Nasıl Yaşanmaz?
Kendini,kapasiteni tanımayarak; Sanata,spora ilgi duymayarak; Kötü beslenerek; Tembellik,miskinlik ederek; Okumayarak; Gezmeyerek; Çocuklara önem vermeyerek yaşanmaz. #Spolier olabilir. Başkası da anlatılır da bu kadar samimi ve inandırıcı olabilir mi bilmiyorum. Soru cevap şeklinde ilerliyor ve o kadar akıcı ki heyacanlı ki bir roman okur gibi rahat ilerledi. Bunu başta belirtmek istedim çünkü bu tarz kitaplar sıkıcı olabiliyor. Küçükten büyüğe herkesin acilen okuması gerekir.Özellikle gençlerin bir an evvel okumasını salık veririm.İlber Hoca,kendi yaşantısından da örnekler vererek insanın kendini geliştirmesi için ilk 25 senenin çok mühim olduğunu vurguluyor.Daha sonra yaşayacaklarımızı bu birikim üstüne inşa edebileceğimiz kanaatinde.Hocaya katılıyorum.29 yaşındayım,eskiye göre öğrenme ve hatırımda tutma hızım azalıyor. Gençler için dil öğrenme,meslek seçme, gezme,sanata ilgi gösterme gibi o kadar güzel tavsiyeler var ki kitapta.Lise öğrencilerine tavsiye edilebilecek bir kitap. Ayrıca bir anne ve öğretmen olarakústüme alınman gereken çok şey gördüm kitapta. Cocuk yetiştirirken üzerinde durmamız gereken hususlar çok gercekci ve inandırıcı bir sekilde açiklanmıstı. O kadar sağlam tavsiyeler var ki kitapta: Mesela insanın çok yönlü olması gerektiği: #57970228 Kültürlü bir insanın birkaç dil bilmesi,müziği, matematiği ve coğrafyayı bilmesi gerektiği: #58038117 İnsanın kaliteli düşünmek için yalnız kalması kendini sevmesi gerektiği: #57976748 #57976658 Ve okuması,gezerken,kahve içerken her zaman okuması gerektiği... Bir şehri 20saat gezerseniz 2 saat de oturup o şehir ile ilgili okuyun diyor,bu çok hoşuma gitti. Özellikle edebi okumaların insanı rahatlatıcı ve hafızayı güçlendirici yönüne parmak basmış. Kitaplar,müzikler,müzeler,görülmesi gereken yerler vs.üzerine çok güzel listeler de eklenmiş kitaba.Bu tavsiyeler de bildiklerimiz de var,alışılmışın dışında olanlar da. Kendimi eleştirdiğim konu çok oldu bu kitapta. Sanırım İlber Hoca'nin da istediği buydu. Mesele eğitim hayatım boyunca 3-4yabancı dilin kıyısında dolandım ama bu gün kendi dilinde kitap okuyacak kadar hiçbir dile hakim değilim.Bu konuyu artık ihmal etmemeyi kafaya koydum.Her ne kadar İlber Hocaya göre bu iş için uygun yaşı gecsem de çabayla olacağını duşünüyorum Istanbul'da beş sene yaşadım ama görmediğim ne çok tarihi yer varmış. İzlemediğim adını bile duymadığım ne çok film... Herkesin kendi ile ilgili göreceği bir ihmal vardır bu kitapta,okumak istiyorsanız ivedilikle öne alın bu kitabi.
Bir Ömür Nasıl Yaşanır?
Bir Ömür Nasıl Yaşanır?İlber Ortaylı · Kronik Kitap · 202055,4bin okunma
··
714 görüntüleme
Gamze Ö. okurunun profil resmi
Tavsiyeler sağlam da yaş mevzusu beni baya umutsuzluğa sürükledi. Aynı yaştayız; sen 'yine de çabalayayım' diyorsun bense 'meaah yaşım geçmiş, treni kaçırdım' diyorum :))
Gönül. okurunun profil resmi
Bu konu içimde bir ukte hep.30dan sonra çok iyi öğrenenleri gördüm.Biz de yapabiliriz:) Sevdiğimiz yabancı yazarları özgün dilinden kendi sözcukleri ile okumak ne güzel olurdu.
2 sonraki yanıtı göster
Yorum yapabilmeniz için giriş yapmanız gerekmektedir.