Selam! Bir kitapta okuyup sonra burada paylaştığınız en etkili alıntı hangisiydi? Alıntıları bu iletinin altında paylaşalım mı? Başkasının alıntısı da olur. Güzel cümleler okumaya ihtiyacım var. Hatta bence hepimizin ihtiyacı var.💙 Hem alıntıya bakıp, yeni kitaplar eklemiş oluruz listelerimize.
İnsandaki çocuk vicdanı, tohumdaki öz gibidir. Ve o öz olmadan tohum filizlenmez, gelişmez. Yeryüzünde bizi neler beklerse beklesin, insanoğlu doğdukça ve öldükçe, insanoğlu yaşadıkça, hak ve doğruluk denen şey de var olacaktır. #BeyazGemi
"Kalp düşünebilseydi atmaktan vazgeçerdi." -Huzursuzluğun Kitabı/Fernando Pessoa
"Korkuyorum. Hayattan veya ölümden veya hiçlikten değil, hiç var olmamışım gibi o ışığı harcamış olmaktan korkuyorum." -Algernon' a Çiçekler
Düşünmeye başlamak, için için yenmeye başlamaktır. Albert Camus - sisifos söyleni
Aydınlık, ışık değil bilgidir. Alexander Hombuldt
Kadın çıplaklığı insanın dengesini bozuyor. Kimsenin giyinme özgürlüğü insanın cinsel duygularını sıradanlaştırma tehlikesinden daha önemli olmamalı oysa. Tesettür, burada sanıldığı gibi dinî bir mesele olarak değil, insanî bir mesele olarak karşımızda durmaktadır. Çıplaklık, duyguları alt üst etmekte, duyguları aşındırmakta, bozmaktadır. Dindar olalım olmayalım, insana (onun doğasına) saygı duymaya çalışan herkes tesettürü düşünmek zorundadır. Öğle Uykusu/İbrahim Paşalı
“Ancak hayat dediğin nedir ki? Anlaşılmaz bir sır. Kurduğumuz düzen hep öyle sürüp gidecek sanırız. Birden ip kopar, ışık söner, her şey darmadağın olur.” Uzun Hikâye