Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Gönderi

208 syf.
1/10 puan verdi
·
4 günde okudu
Sosyal medya, kitap blogger algısıyla okuduğum daha doğrusu işkence çektiğim bir kitap oldu benim için. Yarım bırakmama huyum beni yine ele geçirince sürüklendi de sürüklendi. Aslında kitabın adına bakınca bizdeki Yaşar Kemal benzeri bir kitap sandım ve çok heyecanlanmıştım. Modern çağ, ebeveyn eleştirisi, ergenlik hatıraları gibi güzellemeler koyabilirsiniz ama kitap benim için tamamen hayal kırıklığı tamamen çöp. Etkileyici öğütler veriyor desek yok, Güzel sürükleyici bir olay örgüsü var desek o da yok lanet olası ( bu kelimeden bu kitap yüzünden ömür boyu nefret edeceğim) okuldan atılan bir ergenusun yarı kafasının içindeki yarı gerçek hayattaki yaşamı. O kadar. Alın size tek cümlelik kitap özeti.
Çavdar Tarlasında Çocuklar
Çavdar Tarlasında ÇocuklarJ. D. Salinger · Yapı Kredi Yayınları · 202159,5bin okunma
·
1 görüntüleme
Adem okurunun profil resmi
Acımasız bir eleştiri. J.D Salinger katıldığı savaşlarda gördükleri karşısında ruhsal çöküntüler yaşayan bir insan, her yazarın ayrı bir kitlesi var siz demek ki J.D Salinger'in kitlesinden değilsiniz. Yazarların hayatlarını ve dönem koşullarını araştırmamak da başarısız okumalar yapmaya vesile olur. Salinger'in karamsar edebiyat dünyasını yaratan asıl travma, 1945 Nisan’ında Dachau Kampı’na girince gösterecekti çileli çehresini. Heinrich Himmler’in Münih’te polis müdürlüğü yaparken temellerini attığı Dachau, Nazilerin kurduğu ilk toplama kamplarındandı ve savaş boyunca acımasızca kullanılmıştı. Gene de, tren yolunun iki kıyısına gelişigüzel bırakılmış sayısız kadın ve çocuk cesedi, genç yazar açısından o kadar önemli değildi. Zira, en yakın arkadaşlarının yanı başında vurulup öldüğüne tanık olmuştu birkaç ay önce. Buna karşılık, binlerce insanın tahta barakalara kilitlenip canlı canlı yakılabileceğine dair bir ihtimal, her türlü hayale müsait zihninde hiçbir zaman yer bulamamıştı kendisine. Küller arasından çıkan yarı yanmış cesetler, Salinger’ın son direnç noktasını da tarumar etmekte gecikmeyecekti. “Ne kadar yaşarsanız yaşayın, yanmış etin genzinizde bıraktığı o tuhaf kokudan asla kurtulamıyorsunuz” diyecekti yıllar sonra...
GökçeKatunn okurunun profil resmi
Dediğim gibi yazarı tanımıyorum bu da okuduğum ilk kitabı ama dediğiniz gibi olsa da yine de bu kitaba yazarın acemilik eseri diyebilirim ve ya çevirmen azizliği anlatılmak isteneni tam tercüme edememe.
Yorum yapabilmeniz için giriş yapmanız gerekmektedir.