Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Gönderi

Çocuklara karne tatilinde verilecek ödev; "Aile tarihi Batı’da önemsenir... Bizde öğrenci en fazla iki dedesi ile anneanne ile babaannesini bilir. Ötesine geçmez. Oysaki ailenin yaşayan en büyüklerine sorarak bu tarihi biraz daha gerilere götürebilir. Ailenin tarihi ile ilgili bir defter tutabilir, oraya aile bireylerinin isimlerini not edilebileceği gibi, küçük anılar, anekdotlar da yazılabilir. Buna benzer pek çok ödev düşünülebilir.” ( Melih Aşık - Milliyet 21.01.2016 )
·
1 görüntüleme
Muzaffer Akar okurunun profil resmi
Evet Hacı Bey, muhteşem bir durum ancak unutuluyor, özellikle Cumhuriyet öncesi kayıt ve bilgilere ulaşmak çok çok zor, benim de ilgimi çeken bir konu olduğundan paylaşmak istedim.
Hacı Seydaoğlu okurunun profil resmi
Bizim ailenin şeceresi vardı dedemde. Tamamen Arapçaydı. Dedemden yukarı Hz. Nuh'a kadar gidiyor. Başları üfürme gibi gelse de son 200 yıl doğru gibi geldi. Alıntıda olduğu gibi, bazı olaylar da yazılmış. Üstsoyun adı, yerleşim yeri vs var. Çok hoş bir durum. Eskiden her ailede varmış. Hatta şecere kutusu var, bu pantolon kemerine takılan eski telefon kılıfları gibi kemere takılabiliniyor. Üstünde de padişah mührü oluyormuş. Ailenin büyüğü bir yere seyahat ederken bunu yanında taşıyormuş. İletinizi görünce paylaşayım dedim. :)
dostamisc okurunun profil resmi
Bu vesile ile ben de bir paylaşım yapma gereği duydum. Yıllar önce bilgisayarda bir program sayesinde soy ağacı hazırladım (T.C. kimlik no dan da faydalanarak). Yanılmıyorsam 1800 lerin ikinci yarısına kadar da getirdim. Ancak bilgisayarıma format atmam gerekiyordu, yaptığım çalışmayı da yedeklemediğimden hepsi gitti. Tabii çok üzüldüm ama yapacak bir şey yoktu artık. Bunu bir daha yapmak oldukça zor, zira T.C. kimlik no dan eskisi gibi kolayca yararlanamıyorsunuz.
Yorum yapabilmeniz için giriş yapmanız gerekmektedir.