Kemal Sayar Yavaşla (Bu Dünyadan Bir Defa Geçeceksin)
2020 39. kitabı
Okunma: 31 Ocak 2020 03:07
Yazarı ilk defa okudum. Kişisel gelisim konusunda bilgi yüklü bir eser. Eserde kişiliğimizi ve hayata bakışımızı düzeltme adına çok önemli bilgiler var. Ancak kisisel gelisim kitaplarının çok okunmasının bi anlam ifade etmediği fikrindeyim. Yazarın da satır aralarında bahsettigi gibi cagımız sen ol çagı. Bu tür eserlerde benligi arttırma çabası ön planda. Eserin ismi ilgimi cektiği için okudum. Kitap 4 bölümden oluşuyor. 3 bölümün kitabın ismi ile alakası yok. Kitap 4 ana bölümden oluşuyor. - Yavaş Güzeldir -Modern Mutsuzluk -Modern Zamanlarda Aile -Benliğin ve Toplumun Krizi İnsan yavaşlamalı yani bi durup düşünmeli yaşadığım bu hayat, ögrenmeye çalıştığım dil, aldığım kurslar, yaptıgım yüksek lisans yani katlandığım bu sıkıntılar bir seylere değiyor mu? Soru şu: Okuduğumuz bu kitap yavaşlamamıza fayda sağlar mı? Umarım saglar, saglamasına iliskin yeterli bilgi barındırıyor ama okumak değisime yeterli mi? Sürekli gül koklayan kişi ne kadar gül kokarsa işte. Kitabın okuyanlar tarafından çok sevilmesinin nedeni( incelemelerden bahisle) nefse hoş gelen şeylerden bahsetmesi. İnsanlar güzel seyler duymayı seviyor. Yani güzellik insanın fitratında var. Güzel seyler duymak güzel seyler yapmaya ne kadar vesile olur iste burası tartışılır hem de çok tartışılır. Kitabi okuyanların bu kitabi mutlaka herkes okumali demesi bana bahsedilen güzellikleri, yaşam bicime haline getirmis insanlarla muhatap olmak isteğinin bir tezahürü gibi geldi. Ama bahse konu güzellikleri hayatıma uyguluyorum diyen sayısı... İste tam da bu yüzden kişisel gelisim kitaplarinın çok okunmasının kişiye çok fayda saglamayacağını düşünüyorum. İnsanlarimızın kulakları doydu gözleri aç. Toplumumuz anlayışlı, hayatı örnek alınacak sekilde yaşayan, empati sahibi, fedakar insan görmeye aç.
Felsefe
YavaşlaM. Kemal Sayar · Timaş Yayınları · 201513,2bin okunma