Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Gönderi

Kitaplarda okuduklarımızı unutuyorsak hâlâ neden okumalıyız?
Madem kitaplardan okuduklarımızı zamanla unutuyoruz o halde niye hala kitap okumalıyız?  Iowa eyaletinin Ames kentinde yayınlanan yerel “Ames Daily Tribune” gazetesinin köşe yazarı Rod Riggs, hızlı okuma kurslarının yayılmaya başladığı 60’lı yılların ortasında, bir arkadaşının bu kurslardan birine gittiğini yazacak ve şu şakayı
··1 alıntı·
304 görüntüleme
Marry okurunun profil resmi
Ben de bu konuda çok sıkıntı yaşayan biriydim. Lise de okuduğum çoğu kitabın içeriğini şuan hatırlamıyorum. O yüzden tekrar okumaya karar vererek bu sorunu çözmeye çalıştım. Şu an şöyle bir yol izliyorum. Okuduğum kitaplardan alıntıları ajandama yazıyorum. Sonrasında bunları düzenli olarak günlük karıştırıyorum ve her kitabı bitirdiğimde de, mutlaka makalesini okuyorum. (Çoğu klasiklerin ve eserlerin makaleleri mevcut) ve çok ama çok sevdiğim kitapları her yıl okuma listeme ekliyorum. Bu konuda çoğu kişi de, bunun gereksiz olduğunu düşünüyor, ama ben bu şekilde bu durumu aştım. Çok güzel bir ileti, çoğu kişinin yaşadığı sorunu çok iyi bir şekilde yazı diline dökmüş:) teşekkürler.
Neşe okurunun profil resmi
Kitap kadar ileti olmuş:)
Mir'at-ı Cünun okurunun profil resmi
Unutulmasın diye :)
Orhan Gazi okurunun profil resmi
Okuduklarımı unutmak bana özgü bişey değilmiş buna sevindim ☺
Odessa okurunun profil resmi
"Sen, bütün o okuduklarının özetisin." Şahane bir paylaşım olmuş, teşekkürler :)
Hicret okurunun profil resmi
Bir kitabın okuyucuda kalıcı olması için o kitabı birilerine anlatmalı, üzerinde yorum ve değerlendirme yapmalı, hayatını göz önüne alıp artılarını ve eksilerini görmeli, bakış açısını genişletip her daim bilgiye aç olmalı. O yüzden öğretmen arkadaşlarımla kitap grubu oluşturduk ve kitabın türüne, sayfa sayısına göre bir zaman aralığı belirliyoruz. Kitabı bitirdikten sonra da buluşup kitap hakkındaki görüşlerimizi paylaşıyoruz. O kadar faydalı oluyor ki. En basitinden kitapta dikkat etmediğin ya da aklında kalmayan bir bilgiyi veya olayı diğer kişi söylüyor ve kaçırdığın noktayı da görmüş oluyorsun. Ayrıca farklı bakış açılarına da şahit olup pencereni daha geniş tutabiliyorsun.
Fatma okurunun profil resmi
Kesinlikle katılıyorum hocam. Okuduğum çoğu kitabı unutuyorum maalesef. Ve biri bir kitap hakkında sorduğunda yorumuma bakıyorum ve o zaman parça parça bazı şeyleri ve kitabı hatırlıyorum. Ve unutmadigim kitaplar ise çok aşırı etkisinde kaldığım ve bu kitabı okuduktan sonra çok kişiye anlatıp tavsiye ettiğim kitaplar hala aklımda. Size bir anımı anlatmak istiyorum. Sevdiğim yazarlardan biri ki her romanını okumuş tum. Yeni kitap çıkarmıştı. Ben de hemen aldım ve okumaya başladım okuyorum ve konu karakter ler çok tanıdık geliyor 20. Sayfadan sonra dedim ki ben bu kitabı okudum Hemen kitapligima gittim ve farklı isimde farklı yayın evinden çıkmış aynı kitabı buldum. Ama o 20 sayfa hep şüphe vardı. İşte bu kadar aklımızda kalıyor maalesef 😔
Mir'at-ı Cünun okurunun profil resmi
Maalesef insanın hafızası zayıftır. Ben hafızama güvendiğim hâlde brn okuduğum bir cok romanı hatırlamam yüzeysel bilgi kalmıştır. Ilginç bir özelliğim var benim de anlayamadığım bilgi içeren kitaplar daha çok kalıyor. Romanlara oranla deneme, araştırma, bilim tarzı kitaplar daha aklımda kalıyor.
Ömer okurunun profil resmi
"Okuduğum kitapların içeriğini unuttuğum için kendimi kötü hissettiğim çok olmuştur. hatta yeterince derinlemesine okuyamadım mı diye de çok hayıflanmışımdır. halbuki okuduğumuz kitaplar dönüşerek deneyimlerimizde açığa çıkar. yani onlarca hikaye, karakter ve halleri, bir gün bilinçli ya da bilinçsiz olarak sözlerimizde, reaksiyonlarımızda ve diğer bütün tavırlarımızda görünür hale gelir. yediğimiz havuç sindirildiğinde nasıl havuç formuyla kalmıyorsa, okuduğumuz kitaplar da sindirilir ve bir şekilde hayatımızın yansımalarına imzasını atar.. bizim bunu fark etmiyor oluşumuzun bir önemi yoktur. '' Ayfer TUNÇ
Lightmorelight okurunun profil resmi
Derinlikli okumak, kitap hakkında muzakere etmek, kitabı anlatarak paylaşmak vs elbette okuma karını ve zevkini arttırır. Bir öneri olarak hoşa giden eserler arada yeniden okunabilir. Okumak kadar düşünmek ve silikon hafızalarda dikey, yatay gezip bir çıktı yazmakta hatırlamada etkili. Lakin bir sabah uyandığınızda kitap maddi, manevi faydasını çoktan sizin okuma derinliginize göre bırakıp sessizce gitmiş olacaktır ve maalesef bu gidişini bile belki çok sonra farkedeceksiniz.
Bu yorum görüntülenemiyor
lina lamont okurunun profil resmi
Daha dün akşam bunu yaşadım. Ne zamandır okumak istediğim (ya da öyle olduğunu düşündüğüm) bir kitaptan burada bir alıntı gördüm ve "Artık şu kitabı okusam iyi olacak." dedim. (Epeydir telefonumda duruyordu.) Kitabı açınca bazı sayfalara yer imi bıraktığımı gördüm fakat asıl şoku "alıntılar" bölümüne girince yaşadım, zira onlarca cümleyi işaretlemişim.
Mir'at-ı Cünun okurunun profil resmi
Bazen banada oluyor ama kitabı açtığımda bu kitabı okuduydum diyorum:)
Yorum yapabilmeniz için giriş yapmanız gerekmektedir.