Sıradan Bir Hikaye
2020 5. kitabı
Okunma: 22 Şubat 2020 16:15
Bir arkadaşımın tavsiyesi ile okumaya başlamıştım. Başta beklentim çok yüksekti bunda arkadaşımın övgüleri ve konusu etkili olmuştu. Ancak her ikisinin de yanlış olduğunu fark ettim. Konusu bir ergenin okulu bırakması ve eve döneceği süre zarfında yaşadıkları. Sürekli monologlar, küfürler ve anlamsız davranışlarla elindeki parayı bitiren birisinin hikayesi. Barlarda yaşı tutmamasına rağmen alkol almaya çalışan bir çocuk. Taksicilerle, fahişelerle, öylesine kurduğu arkadaşlıklarında olan diyalogları. Hiçbir anlamı olmayan ördeklerin nereye gittiği merakı ve bunun tekrar tekrar vurgulanması. 1 sayfa sonra unutacağınız gereksiz detaylar ve isimler. Aslında tam olarak yaşanmış bir hikaye olabilir. Zira “vov bu çok ilginç” diyebileceğim hiçbir olay gerçekleşmedi. Sanırım bir miktar benim veya herhangi bir insanın hikayesi gibiydi. Okuldan kaydınızı sildirmeye gidersiniz ve sildirirsiniz. Bir taksiye binersiniz ve taksici gitmek istediğiniz yere götürür. Ne bileyim taksici orada hayatınızı değiştirecek bir konuşma yapmaz. Ya da size çok gizemli bir kutu vermez. Gitmek istediğin yere gidersin. Kendini bir yerlere sürüklersin. Aklında eskiden kalma bir kız vardı.İşte o aklındaki kızı aradı ve şimdi her şey bambaşka olacak, burada yıllar sonra buluştuklarına göre aşık olacaklar ve mükemmel bir aşk hikayesi devam edecek...Hayır. Kız ile aynı akşam kavga edip ayrıldılar. Kız hakkında buluşmadan önce verdiği onca detay, onca anı...Hiçbirinin bir anlamı yok. Tıpkı kendi hayatımızda birisine olan beklentilerimizin fos çıkması gibi. “Şimdi ne olacak, acaba ne konuşacağız? Acaba acaba…” diye düşünürsünüz. Ufak detaylara anlam yüklersiniz. Sadece romantik bir alanda değil. “İşte bu okula başladım veya işte bu işten ayrıldım ve başka bir işe başlayacağım.” gibi anlam yüklemeleri içinde geçerlidir bu. Ancak tamamen sıradan ve çokta farklı olmayan olaylar devam eder. Çünkü hayat tam olarak böyle bir şey aslında. Mucizeler sadece bazı kitaplarda gerçekleşirken gerçek çoğunlukla hayal kırıklığı oluyor. Bunu kendi hayatınızda yeterince yaşamadıysanız veya hissetmediyseniz kitabı okuyabilirsiniz ancak vaktiniz kıymetliyse hiç bulaşmamanız daha iyi olur.
Felsefe
Çavdar Tarlasında ÇocuklarJ. D. Salinger · Yapı Kredi Yayınları · 202171,2bin okunma