Tarımda yoğun kullanılmasının genetik teknolojisi ile de yakın ilgisi var. Glyphosate'ı örneğin sıradan bir buğday tarlasına uyguladığınızda tüm bitkiler, ektiğiniz buğdaylar da dahil olmak üzere ölür. Ama eğer Monsanto'dan aldığınız bir tohum kullanıyorsanız buğdaylarınız Glyphosate'tan etkilenmez. Ancak bu tarım ilacı bu kadar kullanılmaya başladıktan sonra birçok farklı şikayet de gelmeye başladı. Şirketi satın alan Bayer uzun zaman bu şikayetleri görmezden geldi hatta inkar etti. 2015'te Glyphosate'ın Non- Hodgkin Lenfoma riskini artırdığı konusunda bir araştırma yayınlandı. Bayer bu nedenle bir kişiye milyonlarca dolar tazminat ödedi ve bu tazminatın yaygınlaşması için hukuk savaşı sürüyor. Glyphosate'tan neden bu kadar söz ettik? Çünkü Glyphosate, vücudumuzda gluten duyarlılığı belirtilerinin çoğuna benzer etkiler yapabiliyor. Kısaca bizler gluten ile değil ot öldürücü Glyphosate ile sorun yaşıyor olabiliriz. Şöyle ki: Glyphosate, vücudumuzdaki Cytochrome P450 adındaki enzim grubundan birini bloke ediyor Bu enzim vücudumuzda birçok organ ve mikrobiyotamızı oluşturan bakteriler tarafından da kullanıyor.
Sayfa 82·Kitabı okudu
Yeme-İçme