2020 3. kitabı
Okunma: 09 Şubat 2020 23:32
Tolgonay ana derdini tasasini tum icindekilerini toprak anayla paylasan ana basina gelenler oyle aci oyle zorlu oyle katlanilamazdi ki ama o katlandi. Cunku o bir es , bir anaydi. Esi icin evlatlari icin yapmak zorundaydi .... Bir kadin isterse her zorlugun altindan kalkarmis , her yükü kaldirirmis . Bir kez daha gosterdi bize. Ve SAVAŞ.. adı bile soguk olan savaş. Nice analarin yureklerine ates dusuren , nice evleri ersiz evlatsiz birakan savas. Tolgonay ana , Suvankul , Kasim ,Maysalbek, Caynak ve Aliman. Kendi yaglarinda kavrulan , topraklarini ekip bicip musmutlu yasamaya calisan , elinde olanlara her daim sukredip tadini cikartan bir aile ... ve ansizin baslayan bir savas. Sonrasi aci , sonrasi yasam mucadelesi Mutlaka okuyun , ders cikarilacak oyle cok satirlar var ki... Alintilar️ **Yeri gelmisken benim anladigim gercek mutlulugun da bir raslanti sonucu olmadigini , yaz yagmuru gibi birden bire basimiza dusmedigini soylemeliyim. Gercek mutluluk , yavas yavas azar azar gekir ve bu bizim hayata bakis acimizla , cevremizle , cevremizdekilere karsi davranisimizla dogrudan dogruya ilgili ve orantilidir. Mutluluk birbirini tamanlayan ufak tefek seylerin birikmesinden doguyor. **Analik ! Kutsal analik ! Boyle bir mutlulugun bir damlasi , acilardan olusan okyanusa deger. **iyilik , yola dusen , yoldan toplanan bir sey degildir. Tesadufen ele gecen bir sey degildir. Insan iyiligi ancak baska bir insandan ogrenir.
Toprak AnaCengiz Aytmatov · Ötüken Neşriyat · 202277,7bin okunma
Efendim; Kitap Şuuru sayfası olarak Gaziantep merkezli Türkiye genelinde kitap okuma-okutturma projesini yürütmekteyiz. Her ay bir kitap belirliyoruz. Şartlarımızı yerine getirenlerden kura usulü 2 kişiye birer kilo halis Antep baklavası ikram ediyoruz. Bu ayın kitabı Cengiz Aytmatov’un “Toprak Ana”sıdır. Şartlarımızın çoğuna sahipsiniz. İki maddeyi yerine getirirseniz, sizleri baklava kurasına ortak etmek istiyoruz. (4-Yazılan incelemenin sonuna Kitap Şuuru insanlık şuurudur mottosu ve #kitapsuuru hashtag'inin eklenmesi zaruridir.) ve (7. Bu duyuru metninin binkitap.com sitesinde paylaşılmasını(retweet edilmesini) istiyoruz.) Baklava kampanyamızın ayrıntıları ilişiktedir. #65046923 Kitap Şuuru projeleri Koordinatörü Eğitimci-Yazar Oğuzhan Saygılı