, bir kitap okudu
2016 26. kitabı
Sinan Akyüz
8.8/10 · 33,3bin okunma
İncir Kuşları'na bir yorum yazmıştım. Gidip gördüğüm Bosna konusundaki en ilgi çekici romanlardan birisi olmakla birlikte etkisi yazarının kaleminin gücünden çok olayların maalesef gerçek olmasından kaynaklanıyor. Ben romanı okuduktan sonra haftalarca etkisinden kurtulamamıştım. Okumak isteyen eşime ise çok etkileneceğini bildiğim için okutmamıştım. İnsanın canını yakıyor çünkü.
Aysel
Rica ederim :) Leyla da betimleme açısından zengin olmasa da İncir Kuşlarından iyi kaleme alınmıştı.
Ben dili, betimlemeleri daha güzel olan kitapları tercih ediyorum çünkü kitap o zaman daha lezzetli geliyor. Bu nedenle dediğiniz gibi Leyla'ya öncelik vereceğim. Yine de incelemenizi merak ediyorum, ona göre karar veririm; açıklayıcı cevabınız için çok teşekkür ederim. :)
Aysel
Rabia hanım, yorumumu yarın yazacağım çünkü okuduklarımı sindiremiyorum. Ama sorunuza cevap olarak söyleyelim ki, kitabın dili evet çok sadeydi. Hatta yazar hikayeden başka kitaba hiçbir şey katmamış. Sözü geçen konuyu kalemini hiç sevmediğim Canan Tan da kaleme alsaydı yine de okunurdu. Hikaye sarsıcıydı çünkü yaşanmışdı. Bunun dışında tavsiye eder miyim? Tamamen hikayeye odaklanacağınız için okuyabilirsiniz. Ama bu yaşanan savaşı başka bir kitaptan okumak isterseniz Leyla 'yı öneririm. Piruze' ni okumamıştım. Sizin söylediklerinizden sonra kafamda okuyup okumamam konusunda fikir oluştu :)
Sinan Akyüz'ün Piruze isimli kitabını okudunuz mu acaba ? Ben ilk onu okumayı denemiştim ve yarım bıraktığım sayılı kitaptan biridir, dili çok basit ve sıkıcı gelmişti, tahammül edememiştim. Bu yüzden bu kitaba karşı da tereddüt içindeyim.
Çok güzel ve drama dolu okurken kendimizi ağlamak için tutamayacağımız bir kitap...
Bu yorum görüntülenemiyor