Puan vermedi·296 syf.··Beğendi
···Okunma: 19 Ekim 2017 11:25 Ne kadar okursanız okuyun gözünüzden kaçan yazarlar oluyor ya da hep gözünüzün önünde olmasına rağmen ertelediğiniz.İsmail Güzelsoy da benim için böyle bir yazar oldu.Daha iyi bir inceleme yapsaydım Gölge'den başlamazdım zaten.Kitabın en etkileyici karakteri Değil Efendi Gölge'de yan karakterken önceki kitaplarda ana karaktermiş.️Bu demek değil ki Gölge başlangıç kitabı olamaz.Sadece ben öyle tercih etmezdim.Kitabın içeriğinden çok İsmail Güzelsoy'un anlattıklarından bahsetmek istiyorum.İsmail Güzelsoy Leylifer (Leylifer bir maymun) ve anlatıcımız ip cambazı üzerinden gittikçe kaybettiğimiz şefkat duygusu üzerine dikkat çekmek istemiş.Tarihi gerçeklikler üzerine masalsı anlatımın, kurgunun eklenmesiyle büyüleyici bir kitap çıkmış ortaya.Tarihimizde gerçekten bir maymun katliamı yaşanmış.Aynı şekilde Süleymaniye ve Fatih külliyesi arasında mahya savaşları yaşanmış.İsmail Güzelsoy bu gerçekleri öylesine güzel bir kurguyla anlatıyor ki neresi gerçek ya da gerçeklere dayanıyor tarihle de çok ilgili değilseniz bilemiyorsunuz.
Uzun uzun bahsetmek isterdim ama gölge düşürmeden, herkes kendi okuma deneyimini yaşasın diyorum.️