Vurulduk ey halkım unutma bizi!!
2020 13. kitabı
Okunma: 28 Mart 2020 18:51
“El Emanet-ül Ammeli Rabıta-tül Alem-ül İslami”. İngilizce “Muslim World League” Dünya İslam Birliği veya kısaca “RABITA”. Müslüman memleketlerde, yönetimin islamcı kurallara göre çalışmasını sağlayam veya bu şekilde olmasını isteyen, çeşitli ülkelerden hacca gelenler arasından kafa olarak kuvvetli ve olgun olanları “islam misyoneri” diye seçip, yetiştirip kendi ülkelerine geri gönderen, islamcı yayın organlarının daha geniş kitlelere ulaşmasını sağlamak için her türlü maddi desteği (ARAMCO destekli) vermekten kaçınmayan, az sayıda müslümanların bulunduğu, ekonomik olarak geri kalmış ülkelere para yardımı yaparak ülkelerin iç işlerine, yetiştirip satın aldığı adamları vasıtasıyla karışmayı görev edinen, islam enternasyonalizmini savunan “put adam” kitabı finansörü, laiklik ilkesiyle hiç bağdaşmayan ve daha bir çok işlerinin düzenleyicisi şeriatçı örgüt. Ve sözde Atatürkçülüğün tavan yaptığı 80’ li, Evren’li yıllarda yurtdışındaki imamların maaşlarının ödenmesini ve bu ödeme yapılması için kimlerin bu şeriatçı örgütle içli dışlı olup, hazırladıkları kararnamelerde kimlerin parmağı olduğunu ortaya çıkaran anti-emperyalist, özgürlükçü, laik, gerçek Kemalist Uğur Mumcu ve eseri “RABITA”. Not: Eserin belli bir bölümünden sonra çeşitli gazetelerden köşe yazarlarının olay hakkındaki eleştirilerini okuyacaksınız. Günümüzdeki yandaşların, daha o günlerden nasıl bir çizgide olduklarını göreceksiniz. Rabıta Uğur Mumcu
Siyaset
RabıtaUğur Mumcu · Tekin Yayınevi · 1987543 okunma