2020 11. kitabı
||Akıl ve Tutku-Jane Austen|| • Gurur ve Önyargı’yı çok çok severek okumuştum ve yazarın anlatımını da çok sevmiştim bu yüzden hemen yazara devam etme isteği nüksetti. Elimde de Akıl ve Tutku olunca ona başladım ama pek Gurur ve Önyargı’daki gibi öyle çok sevdiğim bir kitap olamadı. • Yazarın anlatımı yine çok akıcıydı ve anlatımı ile gerçekten zihninizde çok güzel canlandırabiliyorsunuz, bunu çok iyi başaran bir yazarlardan olduğunu düşünüyorum. Aynı zamanda yine akraba ilişkilerini çok iyi işlediği bir kitaptı. İnsanlar arasındaki ilişkiyi çok iyi lanse ediyor. Çıkarcılık meselesini mesela çok iyi gösteriyor. Ya da böyle yüzünüze gülen ama arkanızdan dedikodunuzu yapan insanları da. • Burada da yine bir aileyi okuyorduk ve ailenin üç kızı bulunuyordu ve genellikle içlerinden biri evliliğe çok yatkın oluyor ve bu konularda yanlışlıklar yapan bir karakter oluyor bir de yazar güçlü bir kadın karakter oluşturuyor ve onun sayesinde aslında diğer karakterlere de yol yordam göstermesini sağlıyor. Elinor buradaki güçlü kadın karakterimizdi ve kendisini de çok sevdim. Zaten kitapta tek sevdiğim iki karakter var biri Elinor diğeri de Albert. • Peki ben neden sevmedim çünkü konu itibariyle bu sefer beni hiç sarmadı. Söylediğim gibi de o iki karakter dışında hiçbir karakteri sevemedim aynı zamanda da gelişen olaylar beni çok gıcık etti. Erkek karakterleri çok kötüydü, tabii Albert hariç, ve bu erkek karakterleri işleyişi pek hoşuma gitmedi. Bunun akabininde de olaylar ise çok saçma bir hal aldı. • Birden her şeyi düzeltmeye çalışmaya başladı yazar ama bence daha da batırdı. Son sayfalarını bitirmek çok güçtü, çünkü bitmek bilmedi. Öyle çok sevdiğim bir kitap olmadı. Sadece okudum ve pek bir keyif alamadım. • Yazarın anlatımından sadece keyif aldım bir de istediğim kişiler de birlikte olmayınca daha da üzüldüm. Jane Austen ile tanışma kitabınız bence olmasın, eğer tanışmadıysanız Gurur ve Önyargı’yı daha çok sevebilirsiniz. Bu kitaba da şans verebilirsiniz belki sizin daha çok hoşunuza gider ve daha çok seversiniz. 2.5/5 Akıl ve Tutku Jane Austen
Akıl ve TutkuJane Austen · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 20249,4bin okunma