···Okunma: 05 Nisan 2020 00:05 Eser: Son Turnalar
Yazar: Necdet Ekici
Yayınevi: Akçağ Yayınları
Sayfa: 147
Yazar Necdet Ekici'nin Çolpan Yıldızı adlı eseri gibi güzel bir öykülerden oluşan Son Turnalar adlı eserini de okuduk. Esere yazarın kısa bir biyografisi ile eser başlamaktadır. Aşağı yukarı on öyküden oluşan güzel bir eser vücuda getirilmiştir.
Gül Şafağı adlı öyküdeki Seyin Onbaşının hayatı beni etkilemiştir. Hep bir umut bir umut olarak yaşamını sürdürmüştür. Bir eğitimcinin mahalle ile haşır neşir olmasını gördük. Seyin Onbaşının elinden tutup ona yol göstermesi, eğitimcilerin gittikleri yerlerde bir mum ışığı kadar da olsa çevreyi aydınlattığını görüyoruz. On bir yıllık askeri hayatında yaşadığı olayları unutmaması da son derece önemlidir.
Gitme Turnam öyküsünde sazın gönüllerden geçen gönül işlerindeki etkisini gördük. Sevdanın, aşkın ne olduğunu aşığın aşkını sazla dile getirmesi de bizi etkilemiştir.
Dili Yok Kalbimin öyküsünde ise, Kızının ilk şiir okuması üzerine yaşanan heyecan ve oluşan diyaloglar anlatılmaktadır.
Bir Ayrılık, Bir Yoksulluk, Bir Ölüm öyküsünde ise yoksul Derviş'in çocuklarını esirgeme yurduna vermesi, onları özlemesi, oğluyla yaşadığı olumsuz gelişmeler, en sonunda da evinde hayatına kıymasını okuduk.
Can Suyunda ise bir çiftçimizin üretime katılması ile ilgili öyküsünü okuyacaksınız
Son Turnam, yakın dönem Türkiye siyasi hayatı ile ilgili yaşanan dini içerikli bir öyküdür.
Bir de Bir Avuç Gökyüzü öyküsünde ise okulda yaşanan başörtüsü sorunu üzerine yaşanmış bir öyküyü okuyacağız.
Diğer öykülerden bahsetmeyeceğim. Onları da sizler okuyun...