···Okunma: 05 Nisan 2020 18:51 Gülseren Budayıcıoğlu'nun kitaplarının son kısımlarının bende ayrı bir etkisi olduğunu düşünüyorum. Aynı altın vuruş gibi. Beni en çok etkileyen kısımları oralar oluyor, ne olduğumu şaşırıyorum. Camdaki Kız'da olduğu gibi bu kitapta da aynısı oldu. Gelelim detaylara. Ben Kenan Baran'ı nedense çok sevdim. Çocukluğunda yaşadıklarından çok yaşlandığı zamanlarda yaşadıkları ve Vedat'a ilgisi, düşkünlüğü beni duygulandırdı. Fadi'nin olduğu kısımlar daha çok ilgimi çekerken aslında Kenan kısımları beni kitaba bağladı. Freud'a ilgim bu kitapla biraz daha arttı, araştırmaya başlayacağım. Kader motifi de iki kitaptır kafamı kurcalıyordu, kendi hayatımda tekrar eden kader motifini bulmak için çabalayacağım. Kitapta beğenmediğim kısımlar da elbet oldu. Kitabın başlarında yer alan tasvirleri bayağı buldum, bazı yerleri bence gereksiz uzatılmıştı. Onun yanı sıra karakterlerin duygusal geçişlerinin hızlı olduğunu düşünüyorum. İlk başta konusu da sıradan gelmişti fakat incelememin başında da dediğim gibi konusunın etkileyiciliği yüzüme vuruldu Gülseren Hanım tarafından. Kısaca çok beğendim, tavsiye ediyorum.