Reenkarnasyon
2020 57. kitabı
Okunma: 14 Nisan 2020 00:58
Eser: Bakış Açısı Yazar: Demet Baykal Yayınevi: Karina Kitap Sayfa: 128 Yazar Demet Baykal reenkarnasyon üzerine bir eser ortaya koymuştur. Bunu da roman misali yazmıştır. Eserini yazarken bölümler halinde yazmıştır. Her yazdığı bölüme ise, ünlü bir yazarın sözü ile başlamıştır. Bu söz üzerinden ise konuya giriş yapmıştır. Hasta aslında Devran isimli bir kişidir. Beyninde ur yer almaktadır. Zeliha isimli bir kızı çok sevmiştir. Devran genellikle uykusunda gördüğü bir rüya üzerinden hareket eder. Rüyasını arkadaşı Ekrem'e anlatır. Ekrem aslında medyum özelliği taşıyan biridir. Hakan ve Seda ise onun tanıdığı dost edindiği arkadaşlarıdır. Özellikle iki arkadaşının tanışmaları ve yeni bir aile kurmasına kadar olayları eserde anlatılmaktadır. Seda ile bir konu da anlaşan Devran durumunu Seda'ya anlatmıştır. Seda'yı sürekli ziyaret eden Devran onunla karşılıklı konuşmasında bazı şeyleri öğrenir. Seda'nın içinde bulunduğu mutlu hayatına gıpta ile bakmaktadır. Onun okuma alışkanlığının eşinde olmadığını söyleyen Devran onunla karşılıklı konuşmasından hayatın boş olduğunu ve hayata sürekli olumlu yönden bakmasının gerektiğini anlatmaktadır. Seda kendi hayatını anlatırken anne ve babasının ayrıldığını, annesinin onları hayatta tutabilmek için aile içinde hangi zorluklara göğüs gerdiğini, babalarının onlara bakmadığını, kardeşini kötü yola sevk ettiğini, sonunda da annesini nasıl kaybettiğini anlatmıştır. İşte böyle bir yaşam içinde reenkarnasyonu koyulmuşlardır. Aslında Devran bu zamana kadar bekar yaşamış biridir. Bundan sonra ise, çok sevdiği Zeliha ile tekrar bir araya gelmelerine neden olan hastalığı ortaya çıkmıştı. Babası Zeliha'yı bulup getirmişti. Zeliha bir evlilik yapmış ve bu evliliği boşanarak sonlandırmıştı. Zeliha'ya tekrara kavuşmuştu. Babası onunla evlenmesine müsaade etmişti. Çünkü durumunu biliyordu. Annesi yine isteksizdi. Düğününe gelmemişti. Fazla kalabalık olmayan bir düğün yapmışlardı. Zeliha artık hamileydi. Çocuğun rüyada gördüğü çocuk olup olmadığını Devran merak etmişti. Ekrem'in İtalya'da tanıdığı bir psikiyatr vardı. Ondan randevu almışlardı. İtalya'ya gitmişler ve randevularında geçmişlerini öğrenmişlerdi. Geçmişte hangi kişinin ruhunu taşıdıklarını öğrenmişti. Devran bu randevudan dönmüş ve artık hayata gözlerini kapamıştır. Yazalım ama okumamız lazım.
Din
Bakış AçısıDemet Baykal · Uyanış Yayınevi · 201778 okunma