2/10
·286 syf.··
2020 8. kitabı
·
5 günde okudu
·
Okunma: 27 Nisan 2020 13:04
Keşke yazılmasaydı. Büyük bir merakla başlamıştım aslında kitaba. Yer yer şiirlerin de serpiştirilmesi beni büyülemişti. Ancak bir baş kahramanın haddinden fazla ön plana çıkarılması, sanki dünyaki herkesin onunla konuşma ihtiyacı duyuyor olması, hele hele ki -en saçma ve yersiz bulduğum- Allah’ın, Hz Muhammed’in (sav) mahkemeye çıkarılması, konuşturulması, Selim Pusat’ın Allah’a kafa tutan laflar etmesi beni yaraladı. Keşke yazılmasaydı hadi yazıldı keşke okumasaydım dedim.
Edebiyat
Ruh AdamHüseyin Nihâl Atsız · Ötüken Neşriyat · 201934bin okunma
·
278 Gösterim
5 Yorum
Lütfen giriş yapınız.
İstediğin kadar ne o olursan ol. Doktor var terörist oluyor. Asker var darbeci oluyor. Sen de Edebiyat öğretmeni olmuşsun fakat bir radikal terör örgütü misalince doğmatik bir düşünceye sahipsin. Atsız Ata'nın kurulacak Turan Birliğinin merkezinin Türkiye ve "İslam dini "olduğu görüşünden bihabersin. Burda benim rahatsız olduğum şey eleştirmenden ziyade haddi aşman. Dini ilkelerime uymadığı için beğenmedim diyebilirsin fakat keşke yazmasaydı diyemezsin.
Önder
Gönderi Sahibi
O zaman sözü uzatmanın alemi yok Allah seni Atsız’la beraber haşretsin. Hayırlı Ramazanlar.
Önder
Gönderi Sahibi
Ben edebiyat öğretmeniyim beyefendi neyin iyi neyin kötü olduğuna karar verebilirim. Peygamberi Allah’ın karşısında konuşturup roman kahramanını Allah ile tartışmaya sokmak hangi akla mantığa uygundur. Ayrıca bir not: Atsız insandır hata yapar. Ve bu kitap onun hatasıdır bence.
Keşke kitabı bir yerlerden görüp,duymayıp eline geçip kirtletmeseydin....
Yıkılmaz önyargılarım var Atsız kitapları için bu kadar kötü demeseydiniz keşke bir yenisi daha eklendi önyargılarıma :/
Teşekkür ederim önerinizi dikkate alacağım :-)