Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Batuhan Ziya Turgut

Sabitlenmiş gönderi
Bir saadet veya felakete intizaren teheyyüç içinde yaşayanlar iyilik veya fenalık tefsiriyle en ufak şeyden nem kaparlar. Çabuk yeisten ümide, ümitten yeise düşerler...
Sayfa 206Kitabı okudu
Reklam

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Roma ve Gladyatör Dövüşleri
Roma'da yaşayan bazı tarihçiler bu kana susamışlığın yanlış ve kötü olduğunu düşünüyorlardı. Eserlerinde Servius gibi rakibini öldürmeyi reddeden adamlardan söz ettiler. Hatta bazı gladyatörler başka insanları öldürmek zorunda kalmamak için kendilerini öldürmüşlerdi. Romalı filozof Seneca bir arkadaşına yazdığı mektupta şöyle demişti: "Böyle bir şey olduğunda gösteri çok daha harika olurdu, çünkü seyirciler ölmenin öldürmekten daha erdemli bir davranış olduğunu öğrenirlerdi:'
Antik dünyanın öyküsü böyle bir şeydir. Bir kral gelir, savaşlar kazanır ve büyük bir imparatorluk kurar. imparatorluğu bir süre devam eder ama ardından gelen krallar yavaş yavaş hakimiyeti yitirirler. Sonra başka bir ülkenin başka bir kralı aynı şeyi yapar ve başka bir imparatorluk kurar. Bir süre sonra o imparatorluk da parçalanır. Bu olay sürekli yinelenir durur.
Reklam
Peloponnesos Savaşları'nın Yarattığı Güç Boşluğu
Eğer Yunan şehirleri, Perslerle savaştıkları zamanlarda olduğu gibi dost ve müttefik kalmış olsalardı, Yunanistan güçlü bir ülke olurdu. Ancak onlar savaşmaya devam ettiler. Bir zorbanın geldiğini göremeyecek kadar kendilerini kavgaya kaptırmış iki kardeşe benziyorlardı.
Batuhan Ziya Turgut
@Batuhanziyaa·Bir kitabı okumayı düşünüyor
Mutlakiyetçi Devletin Kökenleri
Mutlakiyetçi Devletin KökenleriPerry Anderson
0/10 · 0 okunma
Platon, Kanunlar, Zorbalık.
İşte cahil insanlar daima zorbalara boyun eğer, dediğinde Platon'un kastettiği şey buydu. Eğer kanunun ne olduğunu bilmiyorsanız, önünüze gelen size şunu yap, bunu yap, diyebilir. Atinalılar zorbaların yönetimde olmalarını istemiyordu. Bu yüzden kendilerini ve çocuklarını eğitmeye önem veriyorlardı. Spartalılar güçlü ve muzaffer olmak, Atinalılar ise akıllı ve eğitimli olmak istiyorlardı. Bu iki Yunan şehri çok farklıydı.
Pers Kralı Kyros ile Lidya Kralı Kroisos Anektodu:
En sonunda Kiros dayanamayıp şöyle dedi: "Nasıl bu kadar soğukkanlı olabiliyorsun? Ne kadar altının varsa hepsini çalıyorlar!" "Hayır;' dedi Krezüs. "Şehir artık sana ait. Yani aslında senin altınını çalıyorlar:' Kiros bunu duyunca, hemen askerlerini durdurup bütün altınları geri aldı!
Reklam
Fenike ve Mor Boya İmalatı
Boya çıktıktan sonra Fenikeliler içine yün batırırlardı. Boya yüne güzel, koyu bir mor renk verirdi. Mor boya yapmak için o kadar çok salyangoz kullanılırdı ki mor yünden yapılma kumaşlar çok pahalı olurdu. Kimi zaman mor bir pelerinin fiyatı bir yılın kazancına eşit olurdu. Bu nedenle mor renge genellikle "kralların rengi" denirdi çünkü yalnızca kralların gücü bunu satın almaya yeterdi.
Mısır'dan Çıkış öyküsü, lsrail'in tek Tanrı'sı Mısır'ın birçok tanrısını alt ettiği için, tektanrıcılığın çoktanrıcılığa galip geldiğini gösterir.
Gılgamış Destanı, Ölümsüzlük, Yılanların Deri Değiştirmesi:
Pekala," demiş Utnapiştim, "Sana bir şans daha veriyorum. Eğer okyanusun dibine kadar yüzebilirsen orada dipte yetişen büyülü bir bitki bulursun. Onu koparıp yediğin takdirde, tekrar gençliğine kavuşursun:' Gılgamış hemen fırlamış, ayağına bir taş bağlayıp okyanusa atlamış. Dibe kadar batmış. Orada büyülü bitkiyi bulmuş. Bitkiyi koparıp, okyanus yüzeyine kadar yüzmüş ve evine doğru olan uzun yolculuğuna başlamış. "Eve gittiğimde;' diye düşünmüş, "Bitkiyi yerim ve böylelikle sonsuza dek yaşarım:' Ancak bir gece Gılgamış uyurken bir yılan sürüne sürüne ona yaklaşmış ve bitkiyi bulmuş. Bitki çok güzel koktuğundan yılan bitkiyi yemiş ve anında gençleşmiş. işte bu yüzden yılanlar deri değiştirirler. Yaşlanmaya başladıklarında, buruş buruş olmuş eski derilerini atıp tekrar gençleşirler.
Eski Mısır'ın Tanrıları
Firavun, tıpkı bir çobanın koyunlarına bakıp beslediği gibi, bütün Mısır halkına önderlik edip bakması gerektiğini gösteren bir çoban asası taşırdı. Çok geçmeden Mısırlılar firavunun bir tanrı olduğunu düşünmeye başladılar. Firavunun, ekinleri büyüyebilsin diye her yıl Nil'i taşırdığına inanıyorlardı.
Dünya Tarihi 1. Cilt
Dünya Tarihi 1. CiltSusan Wise Bauer
8.6/10 · 302 okunma
2.699 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.