Beğenmen umrumda değil. Lütfen yorum yap. Fikrini okumak istiyorum.
Ne okuduğunuzu sorgulamıyorum. Bana neden kitap okuduğunuzu anlatın. Niye okuyorsunuz? Gelişmek mi istiyorsunuz? Şaşalı cümleler kurmayı mı istiyorsunuz? Ruhunuzu kemiren sancılardan mı kurtulmak istiyorsunuz? Tarih sahnesinde gezintiye çıkmak mı istiyorsunuz? Yaradılışı mı sorguluyorsunuz? Gerçekten niye okuyorsunuz? Derdiniz nedir? Siz bunu kurcalarken ben de kendime bir bakış açısı kazandırmak istiyorum.
Derdim asla konuşkan birine dönuşmek degıl kısacık ama etkılı ifade sekli, kendi keşfim ve tamamen keyif ☺️bide okuyan insan herzman ilginç ve çekıcıdır net.
Bilal Günaydın
Bu da güzeldi. Teşekkür ederim düşüncenizi paylaştığınız için.
İnsanlarla kim ne yapmış ne yemiş ne içmiş ne giymiş tartışması yapmak yerine oturup bir sayfa kitap okumak, kendini herkesten soyutlamak bana daha çok huzur veriyor.
Bilal Günaydın
Öyle demeyin ünlüler ne giymiş bilmek lazım. Şaka yapıyorum tabiki 😃. Teşekkür ederim düşüncenizi paylaştığınız
Memleketlim Cemil Meriç'in çok sevdiğim ve beni tarif eden bir sözü var." İnsanlar kötüydü kitaplara sığındım." Liseyi kızmeslek lisesinde okumak zorunda kaldım.60 tane kızın bir sınıfta toplandığında nasıl sohbetler edip, camın önünden geçenlere neler yaptığını asla tarif bile edemem. İnsanın kafasına göre oturup sohbet edeceği bir ortam olmayınca, kitaplara sığınıyo işte. Dip not:Ama hiçbir zaman kızmeslek de okuduğuma da pişman olmadım 😅
Bilal Günaydın
Sadece erkeklerin olduğu meslek lisesini bir düşünün derim. Hiç güzel değil. Sizi anlıyorum. Teşekkür ederim düşüncenizi paylaştığınız için
Aradığımı bulmak için. Her okuduğum kitapta bazen aradığımı bazen de aradığımı bilmediğimi buluyorum. Ne mi arıyorum? Bunu çoğunlukla bulduğumda anlıyorum. Çok güzel bir soru bu arada 👍
Bilal Günaydın
Rica ederim. Arayışınız, cevaplarınız hiç bitmesin. Teşekkür ederim düşüncenizi paylaştığınız için.
Şunu da eklemeyi unuttum insanlarla bir araya gelip kim nerede ne almış ne satmış nerede indirim varmış o arkadaş kahveyi şöyle sunmuş bu arkadaş bilmem ne marka alıp giyinmiş vs vs gibi boş sohbetler yerine oturup bir kitapla sohbet etmeyi daha güzel daha anlamlı buluyorum.
Bilal Günaydın
O kadar faydalı, mantıklı konuştunuz kişi ekleyecek bir şey bulamadım. Teşekkür ederim düşüncenizi benimle paylaştığınız için
Ben size sorayım. Ortalama 70 yıllık hayatınızda 1 hayatı mı yaşamak istersiniz yoksa yüzlerce hayatta kaybolmayı mı? Ben yaşayamayacağım hayatlarda yaşamak için okuyorum.
Bilal Günaydın
Vallahi ben de istiyorum. Hatta zaman makinem olsa her tarafı dolaşıp gelsem diyorum. Teşekkür ederim düşüncenizi paylaştığınız için