Beğenmen umrumda değil. Lütfen yorum yap. Fikrini okumak istiyorum.
Ne okuduğunuzu sorgulamıyorum. Bana neden kitap okuduğunuzu anlatın. Niye okuyorsunuz? Gelişmek mi istiyorsunuz? Şaşalı cümleler kurmayı mı istiyorsunuz? Ruhunuzu kemiren sancılardan mı kurtulmak istiyorsunuz? Tarih sahnesinde gezintiye çıkmak mı istiyorsunuz? Yaradılışı mı sorguluyorsunuz? Gerçekten niye okuyorsunuz? Derdiniz nedir? Siz bunu kurcalarken ben de kendime bir bakış açısı kazandırmak istiyorum.
Ruhuma iyi geliyor, bana haz veriyor kitap okumak. Bazen de bilgi edinmek için okuyorum. Ah birde dedemin hikayesini kitaplaştırmak istiyorum bunun için kendimi geliştiriyorum. 💙
Bilal Günaydın
Size katılıyorum. Bu arada çok güzel bir amaçla yola çıkmışsınız. Umarım başarırsınız. Teşekkür ederim düşüncenizi paylaştığınız için
Çoğumuz niyeti eylemden önce görüyoruz, neden yaptığımız ne yaptığımızdan daha önemli oluyor bu çerçevede. Ama bence, ne yaptığımız da neden yaptığımız kadar önemli. Ben okumayı seviyorum, güzel sonuçlara ulaşmam için birçok neden sunabilir bana okumak, fakat sonucunu alacağımı umarak başlarsam bu bir yönüyle alışveriş olur, çıkarlar devreye girer. Bir çıkar güderek, bir sonuç bekleyerek yaptığımız şeyler genelde görev ve sorumluluklarımızdır. Bu amaçları gütmeden okumak benim için daha büyük bir amaç. Belki sadece mayamı sağlam tutmak için bir yol bulmuşumdur.
Bilal Günaydın
Düşüncelerinize katılmakla beraber biraz daha yararcı bakıyorum olaya ben. Bir ürün ortaya koyan yazarların emeğini hiçe saymayı kastetmiyorum. Neler öğrendiğime bakıyorum galiba. Belki okumaya geç başladığım için henüz istediğim bir bakış açısına ulaşamadım. Halen kurcalıyorum. Teşekkür ederim düşüncenizi paylaştığınız için
Kitap okurken kendi durağan hayatımdan uzaklaşıyorum, bir başkasının hayatını izliyorum uzaktan. Ya da başka birinin bedenine bürünüp,onun hayatını yaşıyorum. Bu gerçekte asla yaşayamacağımız bir tecrübe.
Bilal Günaydın
Zaman makinem olsa da tüm tarihi dolaşıp gelsem diyorum. Bunu sürekli söylüyorum. Sizi çok net anladım. Gelen yorumlar genelde gerçek hayattan bir nebze olsa da kaçmak, nefes almak üzerine. Teşekkür ederim düşüncenizi paylaştığınız için
Kitap okumak benim için en güzel stres atma şeklidir. Kitap okurken hayatın stresler ini bir tarafa bırakıyorum. Okuduğum kitapların dünyalarına giriyorum. Bazen okuduğum bir cümle bile hayata bakış açımı değiştirebiliyor. Bir de kendim ifade edemediğim benim içimden aklımdan geçen ama söyleyemediğim şeyleri başka kişilerin ağzından hayatından okumak beni mutlu ediyor. Örneğin Kafka geçirdiği hastalık dönemindeki duygularını yazarken benim dile getiremediklerimi yazmış. Farklı hayatları yaşayan insanlarla aynı duyguları yaşamış olmak sanki benim yerime yazmış gibi okumak bana ayrıca kitap okumada anlam katıyor. Günümüzde TV programları çok boş eğitici öğretici hiç bir şey yok. Diziler bence tam bir saçmalık. Bunların başında saatlerimi harcamak yerine kitaplardan bir şeyler öğrenmeği daha uygun buluyorum. En güzel yatırım bilgiye yapılan yatırım mantığıyla kitaplar alıyorum. Okuduğum kitaplardaki yazarların ya da kahramanlarının hayat hikayelerinden bir şeyler öğrenip uygulamaya çalışıyorum. Kısacası kitap okumak demek benim için hayat iksiridir.
Bilal Günaydın
Sahur yapanlar arkadaşlarım Allah kabul etsin inş. Doyduysanız zinde bir bedenle, akılla sizi yorum yapmaya davet ediyorum. Lütfen çıkın çıkın gelin.
Yeni arkadaşlarımla dertleşiyorum. Kitap karakterleri ve yazarlar... Benimle susanlar...
Bilal Günaydın
Dalga geçmediğiniz biliyorum. Teşekkür ederim firkinizi paylaştığınız için.