2020 44. kitabı
Okunma: 03 Mayıs 2020 21:19
“Dünyada her şey için, medeniyet için, hayat için, muvaffakıyet için en hakiki mürşit ilimdir, fendir. İlim ve fennin haricinde mürşit aramak gaflettir, cehalettir, delalettir. Yalnız ilim ve fennin yaşadığımız her dakikadaki safhalarının tekamülünü idrak etmek ve terakkiyatını zamanla takip eylemek şarttır.” Mustafa Kemal ATATÜRK Mustafa Kemal kültür ve eğitim alanında da bağımsızlığa oldukça önem vermiştir. Cumhuriyetin ilk yıllarında Arapça ve Farsça okul müfredatlarından kaldırılmış olsa da Arapça bilim ve teknoloji terimleri kullanılmaya devam ediyordu. Örneğin, zaviyetan-ı mütekabiletan-ı dahiletan (iç ters açılar) vb. terimlerin anlaşılması mümkün değildi. Açı, açıortay, alan, artı, beşgen, boyut, bölü, çap, çarpı, çember, dışters açı, dikey, dörtgen, eğik, eksi, eşkenar, içters açı, ikizkenar, konum, köşegen, oran, orantı, paralelkenar, taban, teğet, toplam, türev, uzam, uzay, üçgen, varsayı, yamuk, yöndeş terimlerinin tamamı Atatürk tarafından türetilmiştir. Her öğretmenin, her öğrencinin hatta herkesin kitaplığında bulunması gereken bir kitap. Atatürk’e olan hayranlığınız kesinlikle artacak.
Bilim
GeometriMustafa Kemal Atatürk · Özlem Yayınevi · 20122,408 okunma
Birkaç arkadaşım okumuştu bu kitabı...tavsiye etmislerdi ama fırsat bulup okuyamamistim. Listeme aldım. Teşekkür ederim hocam
Hem yeni bir ülke kur, hem de üstüne kitap yaz. Bütün yorumlar, bütün anlatımlar yetersiz kalır. Emeğinize sağlık.
Ceren Koçer
Teşekkür ederim. Size kesinlikle katılıyorum, insan onun dehası karşısında ne dese az kalıyor.