2020 16. kitabı
Oğuz Atay'ın korkuyu beklerken adlı hikaye kitabı 6 öykü ve 2 mektuptan oluşmakta. Yazar kitabına "Kalabalık bir topluluk içindeydi. Başarısızdı." Diyerek başlar ve "Ben buradayım sevgili okuyucum, sen neredesin acaba?" Diyerek sona erdirir. Bu eserin her bir hikâyesi toplumun, farklı insanlara acımasızca, nefret ve önyargı ile davranarak yalnızlığa mahkûm edilmesini anlatıyor. Hikayelerdeki kahramanlar hayatlarında dikiş tutturmakta zorlanan ve kâinattaki yerlerini bulamamış olan kişilerdir. Beni de çoğu okuyucuda olduğu gibi en çok etkileyen ve düşündüren hikaye Beyaz mantolu adam oldu. İnsanların hırslarını, empati yapmak yerine ötekileştirme isteklerini ve farklı olanı nasıl düşünmeden harcadıklarını gözler önüne seren bir hikaye. Bu kitapta ayrıca yazarın milletvekili ve hukukçu olan babası Cemil Atay'a ölümünden 2 yıl sonra duygularını, sitemlerini yazdığı Babama mektup adlı yazısında "Evrendeki yerimi daha bulamadım babacığım" diyerek aslında karakterlerine aktardığı bu yalnızlık ve bunalımlı ruh halini yazarın hayatından yansıdığını anlayabilmekteyiz. Oğuz Atay'ın bu hayata nasıl 'tutunduğu' düşünmeden edemiyor insan. Ve son olarak biz de buradayız senin eserlerinde Oğuz Atay. Türk edebiyatının mutlaka okunması gereken düşündürücü ve etkileyici bir eser.
Korkuyu BeklerkenOğuz Atay · İletişim Yayıncılık · 202233,4bin okunma