Bütun alıntılar
Farkı yaratan, bilgiyi ne kadar içselleştirdiğimiz, hayatın getirdiklerine bizim nasıl tepki verdiğimiz. 3 Kesin yargılara tutunmak yerine öğrendiğimiz bilgilerin ışığında adım attığımızda 3 Richard Bach ne demiş, “Tırtılın dünyanın sonu dediğine, usta kelebek der”miş… 6 Neyi ararsanız onu bulursunuz. Dolayısıyla bilim bir miktar da şüphecilik gerektirir. Ayrıca bilim statik yani durağan ve sabit değildir. Bugün doğru olarak bildiklerimiz yarın yeni doğrularla değişebilir. 10 Terapinin amacı kişiyi kendine bağlamak değil kişiye özgürlüğünü geri verebilmektir. 11 Ben hep “Öyle bir sev ki, sevilen de sevmeyi senden öğrensin” 11 Yaşamda insani duyarlılıkları gözeterek, insan onuruna yakışır biçimde davranmak en etkili iyileştiricidir. 11 EN MÜKEMMEL YANINIZ, MÜKEMMEL OLMAK ZORUNDA OLMAYIŞINIZ 12 Konu ne olursa olsun; başarılı, güçlü, mutlu ya da mükemmel olmaya sürekli tutunma çabamız yaratımın doğal devinimine ters 14 Üzülürsek, mutsuz olursak, öfkelenirsek ne olacağını düşünüyoruz? Mutluluğa sürekli tutunmaya olan eğilimimiz mutsuzluğumuzun en büyük sebebi. 15 hayatınızda her ne olursa olsun kendiniz kalın, hakikatte kalın. 15 Dünyada internet kullanıcılarının yüzde 20’si Netflix kullanıyor; 16 dünya o kadar pembe değil ama gerçekler de o kadar acı değil. 19 Algı yönetimi olaya farklı yerden bakmayı sağlar. Algıyı değiştirirsen, bir insanı çok kolay etkileyebilirsin. 23 Daha büyük bir gerçekliğin ufak bir bölümünde yaşıyoruz aslında. Denebilir ki biz ruhu olan bedenler değiliz, bedeni olan ruhlarız 24 Akşam 19.30’dan sonra insan beyninin savunma mekanizması çok düşüktür. Alfa frekansına geçer. Televizyonda da reklamlar o saatlerden yatana kadar en az altı, yedi kere tekrarlanır. Çünkü insan beyni o durumda her şeye inanır. 24 Olanı kabullenmek, olana göre yön ve eylem planı yapabilmek demektir. Olan oldu, oturup vazgeçelim demek değildir. Su gibi olabilmektir. 27 Günümüzde birçok kişi insanlığın umudunun maneviyatta, içe dönme yolunda yattığının farkına varıyor. 31 Artık bizim ihtiyacımız olan şey, yüksek bilinç içeren bir bilim. Yaşamın kurallarını keşfetmek için daha yüksek bir perspektiften bakmaya başlamalı, bilim ve maneviyatı bir araya getirmeliyiz 32 spiritüellik bilimin dışında kalınca bir dogmaya dönüşüyor. Aynı şekilde bilim de ruhsallıktan ayrılınca çok materyalist oluyor. 33 14. Dalai Lama kim? 14. Dalai Lama tüm dünya kamuoyunun bildiği gibi hayatını dünya barışı, kültürler ve inançlar arasındaki uyum ve anlayışın arttırılmasına adamış, Nobel Barış Ödülü (1989) sahibi bir kişi ve aynı zamanda da Tibet Budizmi’nin ruhani lideri. 38 “Sen nehrin efendisi değilsin, nehrin içinde akışkan bir parçasın. Bu hakikati kabul edip, bu hakikatle uyum içinde hareket ettiğinde, o zaman yolculuk bambaşka oluyor.” 41 Esasında tüm yanıtlar var içimizde, bunun bilgisi var bizde. Fakat çuvalladığımız bir yer var ki o da bize enjekte edilmiş, ezberletilmiş, birilerinin çıkarlarına hizmet eden yanıtları fazlasıyla sahipleniyor ve o yanıtlara otomatik olarak sarılıyoruz olmamız. 42 Altında bir kano var ve tutturmuşsun illa ben nehrin tersine yüzeceğim diye... Eğer inci kefali değilsen, bunu yapmana gerek yok. 42 Seyrettiğiniz, okuduğunuz, dinlediğiniz her şey hayatınızı etkiliyor, manyetik alan sadece bir tanesi. Adı olan her şeyin, şu koltuğun, şu masanın da bir manyetik alanı var. Dolayısıyla ilişkilerimizin de bir ruhu ve bilinci var 46 Şems-i Tebrizi’nin meşhur bir alıntısı vardır: “Düzenim bozulur, hayatım alt üst olur diye endişe etme. Nereden biliyorsun hayatının altının üstünden daha iyi olmayacağını? 49 Dünyada aç olmadığı hâlde saldıran bir tek insanoğlu 57 Bir ülke için en önemli şey insanların mutlu ve sağlıklı olması. Bunları kim yapabilir? Hukuk ve tıp. Bunların el ele vermesi gerekiyor. En çok güvenmemiz gereken insanlar doktorlar ve hukukçular 64 insan kendi kalbini kıracak kadar cesur olmalı. Ancak o zaman gerçek bir değişim başlar. 72 Değişim içeriden gelmelidir. Yumurta içeriden kırılınca içinden bir hayat çıkar ama dışarıdan kırıldığında ölmüştür 72 HIÇBIRIMIZ BU DÜNYADAN HIÇBIR ŞEY GÖTÜREMEYECEĞİZ! 85 Çocuğa Öğretmeyin, Deneyimletin 88
Eğitim