2020 17. kitabı
Okunma: 23 Mayıs 2020 11:31
Nouman Ali Khan'ı tanıyanlar, onun konuşmalarında ne kadar bize hitap etmeyi bildiğini ve verdiği örneklerde bizim ne kadar "evet, evet tam olarak beni görmüş sanki, benim düşüncemi yakalamış sanki, benim arkadaşımdan bahsediyor, benim babamı anlatıyor" dediğimizi bilirler. Ve bazen belli başlı fikirlerimiz vardir fakat bunu ifade edemeyiz ve bir gün bir kitap okuyup, "Hah işte! Tam olarak benim demek istediğim, benim düşüncem!" deriz. Işte bu kitap benim için öyle bir kitap. Onun en sevdiğim yanı kullanmış olduğu dil, yani basit ve bir o kadar çarpıcı üslubu aslında. Verdiği örnekler bize doğrudan hitap ediyor ve bunlar kalıcı oluyor. 3 yıl evvelinde okuduğum şeyi hatırlıyor olmam ve hayata entegre etmem bana bunu tespit ettirdi. Dirilt Kalbini yapı olarak şöyle oluşuyor: Bölüm bölüm Nouman Ali Khan anlatmak istediği meselelere açıklık getirirken Kur'an-ı Kerim'den konuyla ilgili ayetleri inceliyor, bizim bilmediğimiz bu dilin gramer yapısını ve özelliklerini bize ayetlerdeki derinliği, mana zenginliğini sunuyor. Bu şekilde sunulan bölümlerin hepsi paha biçilemez ama benim en sevdiğim kısmı, duaya bakış açımızı oluşturmasını istediğim, ilk bölüm olan dua bölümü. Eğer benim anlayacağım bir dille fakat bu dinin, Kur'an-ı Kerim'in güzelliğini basite indirmegemeden, onun derinliğini sığlaştırmadan hayatıma entegre edeceğim güzel derslere ihtiyacım var derseniz okumanızı tavsiye ederim. Tekrar tekrar okumak isteyeceğim bir baş ucu kitabım #k:89376... Dirilt Kalbini Nouman Ali Khan
Din
Dirilt KalbiniNouman Ali Khan · Timaş Yayınları · 201712,3bin okunma