···Okunma: 06 Haziran 2020 19:53 Bir zamanlar antikonformistlik olarak algılanan bireysellik günümüzde nasıl konformizm haline geldi?
Kitap işte bu soru üstünden ilerleyip Amerikan pop kültürün tüm dünyada hepimizi nasıl etki altına aldığını ve bunu hangi yöntemelerle yaptığını anlatıyor. Günümüz toplumunda popüler kültürün hepimize dayattığı "özel" olma duygusunun aslında nasıl hepimizi sıradanlaştırdığını görüyoruz. Peki bunun için kimi suçlayacağız? Tabiki kendimizi. Çünkü bunu biz istedik. Hepimiz hep beraber kendi isteğimizle dijital platformlara üye olduk. Kendi isteğimizle talk showları izliyoruz. Hepimiz kendimiz o dünyaya ait hissetmek için can atıyoruz. Bu kitap bana göre bir eleştiri kitabının ötesinde toplumsal bir özeleştiri kitabı da aynı zamanda. Kitapta verilen örnekleri okuyunca aklıma bu karantina sürecinde ülkenin en önemli ikinci gündemi Survivor programı geldi. Bundan bir çıkış yolu var mı peki? Sanmıyorum. Zaten yazar da bir çözüm yolu sunamıyor ve bunu da belirtiyor.
En azından içinde bulunduğumuz durumu daha iyi anlamak için herkesin okuması gerektiğine inandığım bir kitap.