2020 51. kitabı
Okunma: 07 Haziran 2020 21:00
Resme sevdalı genç bir kız, annesinden gizli gittiği bir galeride ortadan yiter. Aradan üç yıl geçmesine rağmen hiçbir kanıt ortaya çıkmaz. Cinayet şubesi komiseri dosyayı yeniden etkinleştirir ve Ayaz Komiser'e verir. Burçak ile olayın perde arkasını araştırmaya yeniden başlayan takım, yeni ipuçlarına ulaşırken, hiç beklemedikleri bir anda ve yerde ortaya çıkan bir ipucu gölgesinde kendilerini derinlemesine bir araştırmanın ve koşuşturmanın içinde bulur. Karşılarına çıkan herkese kuşkulu gözlerle bakan Ayaz ve takımı, bir sonuca ulaşabilecekler midir? . Diğer yandan gönül işleriyle de uğraşan Ayaz, Burçak ve Kardelen arasındaki gerilimin kurbanı olurken bir seçim yapacaktır. Bu seçim ise birinin yaşamını tümden değiştirecektir. Adım adım sona gelirken, beklenmeyen bir sonla okuyucuyu ters köşe yapacak bir kurgu. . Genç yazarın ilk betiği olan Çığlık, oldukça yalın bir anlatımla hızla okunan bir kurgu. Ancak gönül işleri fazla ortaya çıkmış, polisiye bölümü ise bir perdenin arkasından ilerliyormuş gibiydi. Yan ve ana olaylar yer değiştirmişti sanki. Sonuna doğru ise polisiye ağır basıyor. Kurbanın duygu durumları güçsüz kalmış. Okurken kurbanın yaşadıklarını kafamda çok canlandıramadım ben. Bölümler geçmiş ve gelecek arasında gidip geliyor. Daha çok sevdalı iki polisin öyküsü öne çıkmış. Kurguda kurbanlı bölümlerde bence eksik noktalar vardı. Okuyucuya bırakılmış geniş bir boşluk var ortada. . Bölümler kısa olduğu için sıkılmadan okunuyor. Şans verilecek bir kurgu. Yazarlığa atılan bu ilk adım için oldukça başarılıydı. Yayınevi iyesi Fikret Bey bana önermişti fuarda. Yazarın sonraki betiklerinde kişilerin duygu durumlarının ve kurgu örgüsünün daha da güzel olacağını umuyorum. Başarılar dilerim.
ÇığlıkNazlıcan Kılıçkaya · Kumran Yayınları · 202037 okunma