Bütün Alıntılar
"Bırak hayat bir nehir gibi aksın; olumlu düşünki her şey olumlu olsun; dünyadaki kötü- lüklerin kaynağı olumsuz düşünmektir." 24 Demek ki, diye düşünüyordu İrfan, bir ülkenin bayrağın- dan da önemli kavram, ortak ritim duygusu. Melodi değil ritim. Kültürleri birbirinden ritim ayırıyor. 26 Kapıları yüzüne kapatıp kendisini ölüme yollayan o olmaz olası ailesini yenmişti. Onların kötülük dolu hesaplarını boşa çıkarmıştı. 210 Susa- caklardı. İki kardeş de susacaktı. Cemal iyice biliyordu ki Yakup, onun Meryem konusundaki suçunu kimseye söyleme- yecekti. Buna karşılık Cemal de Yakup'un 'istanbul'unu anlat- mayacaktı. 243 itiraf ederek paylaştığı sır, insana bir daha acı vermeyebilirdi. "An- nemin bir sözü vardır," diye bitirdi konuşmasını, "İnsan insa- nın zehrini alır. Anlat, zehir içinde kalmasın." 274 "Evil kelimesini düşünün." "Evet!" "Sizce bu kelime Eve'den yani Havva'dan gelmiyor mu?" Büyükelçi kaşlarını çatıp bir an düşündü ve, "Galiba hak- lısınız aziz Profesör," dedi. "Eve, evil; yani ilk günah. Çok doğru! Bravo! Hiç olmazsa bizde Havva adından türetilmiş kö- tülük anlamında kelime yok." 293
İlişkiler