Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Gönderi

123 syf.
7/10 puan verdi
·
27 saatte okudu
" 21. yüzyılın eşiğinde ben, hiçbir spekülasyonun aydınlatamayacağı bir karanlığa giriyorum. " Kitap tam olarak bu söz ile bitiyor. Peki ben az önce ne okudum ? 120 küsür sayfada sanki 600 küsür sayfalık bir kitap okumuş hissiyle beynim dopdolu şuan. Ki bu doluluğun sanırım yarısından çok fazlası inkar ettiğim kabullenmediğim
İnsanın Bir Dakikası
İnsanın Bir DakikasıStanislaw Lem · İletişim Yayınları · 2000134 okunma
·
31 görüntüleme
Musa Kaya okurunun profil resmi
Tek diyeceğim şey çoğumuzun kısacık hayatında bile o kadar ilginç ve gerçekleşmesi imkansız tesadüfler bizleri bulur ki şaşırırız. Canlılar evrim süreçleri ile ortaya çıkmış diye kendi başlarına var oldu canlılık diyebilir miyiz? Tabii ki hayır. Cansız maddenin var olması da evrimsel bir süreçtir. Sorun ilk yaratma anı.
M.Y. okurunun profil resmi
Heh ben işte o dediginiz ilginç ve gerçekleşmesi imkansız olayları tesadüf olarak algılayamıyorum. Eğer böyle dersek matematiği reddetmemiz gerekir. Bir olayın olma olasılığı 1/1638289182373829.... şeklinde olabilir evet imkansıza yakındır belki ama tesadüf değildir :).
1 sonraki yanıtı göster
Musa Kaya okurunun profil resmi
Allah evreni 'tesadüf' yoluyla yaratmış olamaz mı? Milyarlarca çarpışma, milyarlarca yılda.
M.Y. okurunun profil resmi
Takıldığım nokta yaratmak değil aslında takıldığım nokta tesadüfen bir şeylerin olması. Bana tesadüf bir tur kaçış, çözüm bulamama ve sonucu buraya baglama gibi geliyor. Milyarlarca çarpışma milyarlarca yılda olur evet olabilir bir patlama olur ve bundan evren oluşmuş olabilir bu konuda henüz kimse net değil. Ama bunlar tesadüfen olmuş olamaz bence. Değil sadece bunlar en basitinden asla karşılaşmayı ummadığınız bir insanla bir anda karşılaşmak bile tesadüf olamaz. Ki bir insanın yazgısı diğer tüm insanların yazgısına oranla okyanusta damla bile değildir. Evren nasıl tesadufen oluşabilir? Not: Bunlar tamamen benim kişisel görüşlerimdir.
Musa Kaya okurunun profil resmi
Tabi ki her şey olabilir, hiçbir konuda emin olamayız. Ama siz de emin olamazsınız. Sadece inanırsınız. Gerçekte inanç onu mu diyor, yoksa zaman içinde ortaya çıkan yorumlar mı, onu da bilemezsiniz. Ayetler yüzlerce, hatta binlerce şekilde yorumlanıyor. O sebepten ne bilime tapmalı insan, ne de inancı bilimle kıyaslamalı. Bilimin özelliği eğer hata varsa bir yerde zamanla kendisi burada hata var, demesi. Ama inançlar bunu demez. Daha doğrusu dini yorumlayanlar.
M.Y. okurunun profil resmi
Kesinlikle çok haklısınız. Bilim, duruma uyum sağlar; bugün doğru dediğine yarın yanlış diyebilir. Ama bilim başka şeydir din başka şeydir. Birbirlerini destekliyor olabilirler fakat asla aynı şey değillerdir. Din hayati düzenler, bilim ise bu düzen içinde ortaya çıkar. Ayrıca hicbir şey kesin olamaz deyişinize de katılıyorum. Zaten not olarak ekledim bunlar benim görüşlerim ve inanislarimdir diye...
Yorum yapabilmeniz için giriş yapmanız gerekmektedir.