Şaheser
2020 15. kitabı
Okunma: 06 Temmuz 2020 19:34
1000Kitap okur platformunda ilk kitap incelememin Sabahattin Ali gibi büyük bir yazarın bu eşsiz romanı üzerinden yapacak olmanın mutluluğu ve gururu ile sizlere yazıyorum. Kitabın daha ilk başlarında böylesi bir romanı okumakta neden bu kadar geciktiğim konusunda kendime hayıflanmak bir yana dursun an itibariyle avuçlarımın arasında okuyor olmaktan dolayı büyük bir mutluluk duyuyordum. Sabahattin Ali bu eserinde hatta şaheserinde demeliyim sizleri İstanbul'un sokaklarında Ömer ve Macide ana karakterleri eşliğinde soluksuz bir yaşanmışlık, gerçeklik hissi veren aynı zamanda gözünüzün önünde net bir şekilde resimleyebileceğiniz bir serüvene sürüklüyor. Sabahattin Ali kullanmış olduğu kusursuz dil, eşsiz üslubu, konu bütünlüğü ve tarifsiz betimlemeleriyle sizleri her sayfada bir ayrı mest ederken kitabı mecburi bir mola icabı bile elinizden bırakacak olduğunuzda içinizde tatlı bir suçluluk duygusu uyandırıyor. Özelliklede Ömer, Macide ve hatta Bedri karakterlerini sadece okumuyorsunuz okurken bizzat onların bedenlerine bürünüyor, onlarla birlikte sizde seviniyor, üzülüyor, inciniyor, heyecanlanıyor, kızıyor, düşünüyor, tebessüm ediyorsunuz. Ana karakterle beraber yan karakterlerde Sabahattin Ali'nin büyük ustalığıyla sanki onları gerçek hayatta bizzat tanıyormuşcasına bir his uyandırarak tanıtılıyor ve konulara dahil ediliyorlar. Spoiler vermeden geçmeye çalıştığım bu incelememde son söyleyeceğim şey ise: kendinize bir güzellik yapın ve henüz okumadıysanız ilk kitap alışverişinizde bu şaheseri edininiz, sevdiklerinizle paylaşınız ve okumanız sona erdiğinde bir Sabahattin Ali eserini okumuş olmanın verdiği tarifsiz haz ile kitaplığınızdaki mümkün olan en nadide köşede ona bir yer ayırınız. Herkese keyifli okumalar diliyorum. Sevgilerimle, Mustafa Gulbudak İçimizdeki Şeytan Sabahattin Ali
İçimizdeki ŞeytanSabahattin Ali · Yapı Kredi Yayınları · 2019208,9bin okunma
Bir kere daha okuma isteği oluşturdu inceleme ⭐️