Yeraltından Notlar
2020 36. kitabı
Okunma: 06 Temmuz 2020 22:02
Anonim olsaydınız ve bir kitap yazsaydınız ancak bu kadar çok samimi olurdunuz. gerçek dünyadan kendini soyutlamış veya buna zorunlu kalmış bir kişinin iç çatışmalarını ana konu olarak belirler. Bu kitaptaki karakterimizin ismi belli olmayan,asosyal(kitaptaki yeraltı: Yalnızlık anlamını veriyor.) ve kindar bir karakter.Sadece o değil bir bukalemun gibi renkten renge giren yani kişiliğini çok değiştiren bir karakter.Tabi ki bu karakteri sevmeyeceksiniz çünkü karakterde sizi sevmiyor.Herkese kötü davranan biri Kendini öven,yukardan bakan birinin hayata karşı isyanı Kimseyi sevmeyen, insanları kendinden uzaklaştıran bir karakter. Kitabın içinde Dostoyevski birçok eseri eleştiriyor ve övdüğüde oluyor.Bazı yazarların düşüncelerini çürütüyor bazılarınkini de yeniden canlandırıyor. Daha çok günlük tarzında yazılan bi kitap.Üslubu insanı bazen sıkabilir,dili az çok ağır bir şekilde yazmış.Sohbet şeklinde olayları anlatan bir Dostoyevski.Olayları anlatırken sizi alır götürür ve sonra bi anda konuyu değiştirir, ne alaka dersiniz. Kısacası topluma karşı,ötekilere karşı hınçla intikamla dolu olan bir insanın öyküsünü anlatıyor. Yeraltından notlardan uyarlanarak "Yeraltı" adında bir film çekildi ve babaşroldeki kişi Engin Günay Kitabıda filmide size tavsiye ederim KEYİFLİ OKUMALAR "Belki de ben ömrüm boyunca başlamayı da, bitirmeyi de beceremediğim için kendimi akıllı bir insan sayıyorum."
Yeraltından NotlarFyodor Dostoyevski · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 2025159,3bin okunma
Tabi ki yani özgür iraden bu senin kitabın yazarı ünlü diye eleştirmiceksin diye bir şey yok zaten hak veriyorum sana bu konuda kardeşim ki, Sabahattin Ali'nin de İçimizdeki Şeytan kitabını okudum. Kitapta, çok ağır söz kalıpları vardı yabancı kelimeler vardı fazlasıyla yani yazarlar ne kadar büyük olurlarsa olsunlar önemli olan bizim özgür irademizle kitap incelememiz. 👍👌🙏
Vedat Can
Büyüklerde hata yapar gibisinden eleştirmeler Evet yazınızda çok ama çok haklısınız.Ozgur iradenin serbest olması gerek zincirli dil 👌👌👌👌👌👌👌👌😊
Kesinlikle öyle ayrıca incelemende çok da dozunda eleştirmişssin 👌👍 olumlu eleştirinde var olumsuz eleştirinde bu üslubunu çok sevdim gerçekten. 👏
Vedat Can
Sadece tek taraflı olmak da iyi değil ondan öyle yazdım İlgi ve alakadarliğiniz için teşekkür ederim hocam 😊😊👌
Rica ederim Vedat Bey bu platformda olan alıntı inceleme ne varsa okurum zaten ben :)
Vedat Can
Çok iyi yapıyorsunuz platformun amacından sapmaması gerekir.
Çok güzel, doyurucu, bir o kadar da sağlam bir inceleme olmuş kardeşim çok beğendim kitap incelemeni. 👏👏👏
Vedat Can
Teşekkür ederim okuduğunuza teşekkür ederim😊😊😊
👏👏👏
Vedat Can
Daha inceleme yapsam mı acaba🤔😂