·140 syf.····Okunma: 06 Temmuz 2020 22:02 Anonim olsaydınız ve bir kitap yazsaydınız ancak bu kadar çok samimi olurdunuz.
gerçek dünyadan kendini soyutlamış veya buna zorunlu kalmış bir kişinin iç çatışmalarını ana konu olarak belirler.
Bu kitaptaki karakterimizin ismi belli olmayan,asosyal(kitaptaki yeraltı: Yalnızlık anlamını veriyor.) ve kindar bir karakter.Sadece o değil bir bukalemun gibi renkten renge giren yani kişiliğini çok değiştiren bir karakter.Tabi ki bu karakteri sevmeyeceksiniz çünkü karakterde sizi sevmiyor.Herkese kötü davranan biri
Kendini öven,yukardan bakan birinin hayata karşı isyanı
Kimseyi sevmeyen, insanları kendinden uzaklaştıran bir karakter.
Kitabın içinde Dostoyevski birçok eseri eleştiriyor ve övdüğüde oluyor.Bazı yazarların düşüncelerini çürütüyor bazılarınkini de yeniden canlandırıyor.
Daha çok günlük tarzında yazılan bi kitap.Üslubu insanı bazen sıkabilir,dili az çok ağır bir şekilde yazmış.Sohbet şeklinde olayları anlatan bir Dostoyevski.Olayları anlatırken sizi alır götürür ve sonra bi anda konuyu değiştirir, ne alaka dersiniz.
Kısacası topluma karşı,ötekilere karşı hınçla intikamla dolu olan bir insanın öyküsünü anlatıyor.
Yeraltından notlardan uyarlanarak "Yeraltı" adında bir film çekildi ve babaşroldeki kişi Engin Günay
Kitabıda filmide size tavsiye ederim
KEYİFLİ OKUMALAR
"Belki de ben ömrüm boyunca başlamayı da, bitirmeyi de beceremediğim için kendimi akıllı bir insan sayıyorum."