Aynadaki Yalan
2020 17. kitabı
Okunma: 13 Temmuz 2020 00:21
Birkaç tiyatro eserinden sonra Üstad'ın okuduğum ilk eseri. Sadece şiirleriyle tanıdığım yazarın bu kitabını okuduktan sonra anladım, bir şairin nasıl roman yazdığını, bu romanı ancak bir şairin yazabileceğini, bu romanı ancak Necip Fazıl'ın yazabileceğini. Gerçi her romanı kendi yazarı yazar, yazabilir ama bu kitap gerçekten yazarına özgün. Çok şiirsel, çok yoğun anlamlı, boş lafsız, bir şeyler anlatmak isteyen dertli cümlelerle dolu bir kitap. Tarifsiz betimlemeleriyle, tasvirleriyle, izahlarıyla, insan tarifleriyle başka kitaplarda bulamayacağınız bir okuma zevki. Cümle cümle ince ince işlenmiş bir yazı. Boşuna dememiş Üstad: "Bana 8 kelime verin size 64 cümle yazayım."diye. Öyle ki bir alıntı yapmak istediğimde o cümlenin ardındaki ve sonrasındaki cümleyi de katmadan alıntılamak istemiyordum, sonra bir cümle daha, bir cümle daha... Henüz ilk iki sayfasını okuduğum da nasıl bir kitapla karşı karşıya olduğumun farkındaydım, öylesine doyurucu. Olay örgüsü de epey hoşuma gitti fakat yer yer din, siyaset, düşünce gibi meseleler üzerinde uzun uzadıya durmuş. Ben her cümlesini özenle okuduğum için tadına vardım gerçekten. Patır kütür okuyan arkadaşların zorlanacağını düşünüyorum bu sebepten. Biraz siyasi, biraz da dini düşünce yapısından, muhafazakar oluşundan, solcu akıma karşı aşırı tepkilerinden dolayı kitabı sevmeyenler yobaz, geri kafalı, gelenekçi bir kitap diyenler olacaktır. Herkes kendi fikrinin yobazı. Yine de her kafanın etkilenebileceği besleneceği bir kitap. Şiddetle tavsiye ederim, mutlaka okuyun :) Mekanı cennet olsun, Allah sevdikleriyle ve dostlarıyla haşrolmayı nasip etsin. Cennette tanışırız inşallah. Derim ki: "Üstad ne güzel kitaplar yazmışsın ya :)"
Aynadaki YalanNecip Fazıl Kısakürek · Büyük Doğu Yayınları · 20176bin okunma