Nefesi Tutku Olan Kadın
2020 28. kitabı
Okunma: 28 Temmuz 2020 23:03
Doktor  Sait Paşa  mürekebliı kaleminin kapağına uzanırken son cümlesini  bir kez daha okudu; "Süregiden kötü  günlerin  bugün  Ayasofya Meydan'da kurulan  son darağacı  ile nihayete ermiş  olmasını niyaz  ederim... 19 Temmuz  1909" Henüz  12 yaşında  idi Afife  tyatroya olan aşkı başlandığında Paşa  dedesinin tiyatroya getirmesi  ile başlamıştı  tiyatro sevdası Okuduğu  kitaplarıda  izlediği  tiyatrolarda  daha büyüdü  sanat aşkı Afife'nin Henüz  16 yaşında   bir mecbuada  okumuştu Darulbedayi'nin açmış olduğu sınavı muhafazakar babasına rağmen girdi ve kazandı onun beraberinde dört kiz da kazanmıştı sınavı Mutluluk kapısını aralamisti âdeta 1 yıl provalar sonunda ilk müslüman kadin Afife Hidayet olan 1918 'de Yamala oyununda Emel ismimli karekter ile bırlıkte "Afife Jale " oldu. Birgün polis baskıni ile birlikte başına hançer saplanircasina ağrı saplandı ve hayatinin hatasını genc doktor Suat'ın yanina gitmesiyle yaptı. "Geleceğe dair  planlar yapıyorum Afife. Bu planların  içinde  sen de varsın. Bir yol haritam var. O haritada seni nasil konumlanam gerektiğine karar  veremiyorum." "Demişti teyzesinin oğlu Ziya" yaptığı hataları aşkına engel olmuştu. Birgün gece kulübünde hayatina bu defa ünlü bestekâr Selahattın Pınar ile yolları kesişmesiyle birlikte hayatlarını birleştiridiler.. mutlu oldum sandı ama yine yanıldı başında ki ağrılar iki sevgilinin yollarını ayırdı Şöyle demişti Selahatin Pinar Bir bahar akşamında rastlamıştım sana ve gözlerine bakarak söylemişti ünlü bestekâr bestelerini 150 yakin bestesini bizlere miras bırakmış ne mutlu bize ki Okuduğum kitap ile birlikte Afife Jale'ye bakış açım değişti. Bu kitaptan önce Afiye Jale'yi biliyordum şimdi ise. Betbaht bir kadinin sanat aşkını öğrenmiş oldum. Kesinlikle tavsiye ediyorum.. @Osmanbalcigil kalemini mutlaka okumalısınız... Sevgili.kitapdasim @kitaplarinderinligi Tavsiyen için çok tşk ederim.. Beyhan Uygur Osman BalcıgilOsman Balcıgil Kitapların derinliğiKitapların derinliği Nefesi Tutku Olan Kadın: Afife JaleNefesi Tutku Olan Kadın: Afife Jale
İlişkiler
Nefesi Tutku Olan Kadın: Afife JaleOsman Balcıgil · Destek Yayınları · 20193,604 okunma
Rica ederim canım 😇😇
Canimsin😍❤🌹