Ben Kirke
2020 1. kitabı
Kirke, Aiaie'nin cadısı, hikayeni kalbime mühürledim. Acıların, sevinçlerin bitkilerin ve büyülerin... Kendimi hepsinde tek tek buldum. Yollarım senin adanın yollarıyla kesişti kitap boyu orayı evim belledim. Sana yapılan bana yapıldı. Mutluluğun beni mutlu etti. Kitabı okurken "Ben, kirke" oldum. Günümüz toplumunda sekonder cinsiyet muamelesi gören, toplumsal cinsiyet eşitsizliğin tavan yaptığı, yaşama hakkımız için bile mücadele etmek zorunda kaldığımız şu toplumda hikayende her kadın kendinden bir parça bulabilir. Yazarin bir kadın olması kadın kahraman anlatisini güçlendirmiş. Etten kemikten bir kurgu içinize işleyen. Acıların ortaklığı, sadece kadınların bileceği duyguların acıların sevinçlerin kıvrak numaraların zekanın ince ince serpildigi kolektif dişil enerjiye hitap eden bir kitap. Aynı zamanda mitolojik karakterlerin böyle güzel ve çarpıcı bir şekilde hikayelestirilmesi hem onları öğrenmeyi hemde akılda tutmayı kolaylastirmis. Kesinlikle tavsiyemdir. Kirkenin hikayesinde size hitap eden bir şeyler mutlaka bulacaksiniz. Benim gibi mitoloji saplantiniz varsa ultra zevkli bir yolculuk olacak. Ben, KirkeBen, Kirke Ben, KirkeBen, Kirke
Ben, KirkeMadeline Miller · İthaki Yayınları · 202444,2bin okunma