2020 69. kitabı
Okunma: 13 Ağustos 2020 19:55
Elia Kazan ismini yeni duymanın üzüntüsünü duydum ve Zülfü Livaneli'nin hayatı hakkında hiçbir şey bilmediğimi anladım. Kendisi gerçekten idolüm olacak bir şahsiyet. Dünya çapında bu kadar sesini duyurmasından kıvanç duyuyorum. Ve kendisi çok yönlü bir insan. Farklı dünyalara ait kitapları bunu kanıtlıyor aslında. Dünyaya adını duyurmuş birçok insanla arkadaş olmasına imrenmemek elde değil. Kendine hayranlığımı dile getirdim, kitaptan kısaca bahsetmek gerekirse. Hem Zülfü Livaneli'nin bir miktar kendi hayatını çokça Elia Kazan'ın hayatını anlatması diyebiliriz. Bunu otobiyografik bir eser değilde bir arkadaşının gözünde hayatının olaylar bağlantılı biçiminde aktarılması diyelim. Eserdeki resimler ve yalın anlatımıyla benim hoşuma gitti.
Elia ile YolculukZülfü Livaneli · Karakarga Yayınları · 202012,5bin okunma
Emeğinize sağlık. Livaneli yi daha yakından tanımak isterseniz Sevdalım Hayat eserini okumanızı tavsiye ederim.(yazarın çocukluğundan başlayıp, sürgün yılları, kitaplarını yazma süreci, vekillik zamanları ve hayatından bir çok kesitler sunan, ünlüler ile ilgili anılarını anlatan(Yaşar Kemal, Abdullah gül, yılmaz güney vb)akıcı, okuyucuyu içine çeken güzel bir eser. Rüzgarlar Hep Gençtir kitabı Sevdalım Hayat ın özeti şeklinde okumanızı tavsiye ETMEM:))keyifli okumalar.
Rabia
Öneriniz için teşekkür ederim,listeme ekleyeceğim. :)