Muazzez İlmiye Çığ'ın başörtüsü yalanı
Muazzez ilmiye Çığ’ın “başörtüsünün kökeni fahişelerden geliyor” yalanı, sorgulanmadan birileri tarafından kaynak olarak kullanılıyor. İddiasına göre, başörtüsünü Mezopotamya’da sadece tapınak fahişeleri örtebilirdi. Tapınak fahişeleri kralla yatarlardı ve kutsaldılar. Başörtüsü örtmek normal halk için yasaktı. Sadece tapınak fahişelerine özgüydü. Kısaca başörtüsünün aslında fahişe geleneği olduğu algısı uyandırarak başörtüsüne ve başörtülülere ağır hakaret ediyor. Son yazımızda bu yazarın nasıl yalanlar söylediğini neleri çarpıttığını gösterdik. Yazının linki: bilimveyaratilisagaci.com/2020/08/basortu...
Tarih
Günaydın, bunu genelde kuş bazı beyinsiz ke'MAList kesim tarafından kabul görünüyor.
Gerçekleri çarpıtmak istemişsiniz. Yazımdan bu söylediklerinizin hiçbiri çıkarılamaz.
Bir de Muazzez ilmiye Çığ gibi birine bu şekilde itham etmeniz çok yanlış kadının bütün amacı Türk kökenine inmekti yani algı yapmayın başörtüsüne takmış gibi bir algı.
Muazzez İlmiye Çığ çok sayıda yalanlarla islam'a saldıran biridir. Yanlışını göstermek mi yanlış?
4 yanıtı göster
Saçmalıktan seçmeler hikayesi .. İsteyen istediği gibi giyinir kimsede karışamaz. Siz kendinizi bilin yeter.!
Önceki 2 yanıtı göster
Buradaki konumuz Muazzez Ilmiye Çığın ortaya atmış olduğu "başörtüsünün fahişelere aitti "yalanını delilleriyle çürütmüş olduğum yazımdır. Dikkatli mi okumadınız? Konumuz tesettür değil. tesettürle ilgili yazım farklı onu da okumanızı öneririm.
4 yanıtı göster
Erkekler gözlerini, kadınlar bedenini koruduğu sürece bu tartışmalar son bulacaktır ki bu konuyla ilgili ilk ayet erkeklere indiğini biliyorum; "Gözlerinizi haramdan sakının." Erkeklerin nefsini koruması için kadınların da yardımcı olması gerektiğini düşünüyorum.
Cahil konuştu ...daha ne demek istendiğini anlamyan insanla işim olmaz..