Pedofili Kitabı Kızıl
2020 6. kitabı
Bu kitabı elektrikler yok iken elime aldım ve okumaya başladım.11 sayfada o yanlızlık hissini iliğime kadar hissettim.Kitapta bence gereksiz bir betimleme var.18 yaşına yeni girmiş tıp öğrencisinin Viyanadaki hayal kırıklığını anlatıyor lakin bu arkadaş çevresi tarafından çocuk olarak görünüyor ve buna yanlız olmamak için katlanıyor.Arkadaşı için dersleri salıyor ve arkadaşının sevgilisini bizim elemanı tahrik ediyor oda Arkadaşı için ondan uzak duruyor,dersleri iyice salıyor.Sonrasında ev sahibinin kızının Kızıl hastalığına yakalanması onu hayata bağlıyor.Midemin bulandığı kısım 13 yaşında olan bu kıza ilgi duyup onu öpmesi gerçekten çok kötü oldum.Bu kitaba aile bakanlığı müdahale etmesi lazım.Düşünce özgürlüğü demeyin alakası yok 13 yaşındaki bir çocuğun kadınlaştırılması çok yanlış.
KızılStefan Zweig · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202236,9bin okunma
1800 lü yıllarda ortalama insan ömrü 50 ydi şu an 75-80. O zaman 13 yaş insanların ömürlerinin 4te1 lik kısmıydı. Şu an bu 20 li yaşlara tekabül ediyor. Şimdi ki gibi 25 yaşından sonra evlenip çocuğunuzun mürvetini görmek pek mümkün değildi yani bunu da göz önünde bulundurun lütfen
Kütüphanedekiadam
Tarihi yargıladığım yok Osmanlı padişahlarının 13 yaşındaki bir kızla nikahlandığını duydunuz mu? yada yakın II.nicoay'ın karısı 13 yaşında mıydı? hayır. O günlerin koşulları öyle olsaydı bunları görürdük.Ve insanlar çocuklara sapkınlık yapan rahipleri normal karşılardı.Hem böyle birşey varsa kurtuluş savaşında Yunan ve Fransız Askerlerinin Çocuklara yaptıklarını Unutalım sonuçta yıl 1800-1900 çocuk istismarı değilde sadece zorlama olarak savaş suçundan muaf tutalım.Demek istediğim dönemin şartları ne olursa olsun bu çocuğun kimliğini bozuyor. İyi günler yorumunuz için teşekkürler.
O zaman dönem şartlarına göre yazılmış ama günümüz düşüncelerine uymayan her kitabı sansürleyip yasaklamamız gerekir. Bu da sanata ve değerli eserlere büyük bir ket vurmak demektir. İyi niyetinizi anlamakla birlikte romanı veya öyküyü salt anlatılanlar ile değerlendirmemek gerek. Size de iyi günler
Kütüphanedekiadam
Teşekkür ederim Benim Topraklarımda yapılan şeyleri kaldıramıyorum artık.Kadına şiddet,pedofili hat safada ve bu kitapta elif şafak,ayşe kulin'nin kitapları gibi pedofili içeriyor buda sanat olmaz bence bunlar benim fikirlerim düşüncelerinize saygım sonsuz ama bu konularda hassas olmak lazım.
Aslında yorumunuz eğer bu kitap günümüzde yazılsaydı tamamen doğruydu ama Stefan Zweig 1881-1942 yılları arasında yaşamış bir yazar. Dönemin sosyo-kültürel şartlarında 13 yaşındaki bir birey pek çocuk kabul edilmiyor. Aynısı bizim ülkemizde de geçerliydi hem de çok yakın tarihe kadar. Avrupa'da bu konuda yapılan düzenlemeler de bile bu sınır 12 olarak başlıyor ilk başta. Zaman geçtikçe evlenme yaşı artıyor.
Kütüphanedekiadam
Avrupadaki düzenlenmeler kendi yaşıtları için.Stefan Z. kitaplarında eşcinsellikte var.Sıkıntı değil birinin kimliğini yargılayamazsınız lakin bunu bir çocuk okuduğunda kimliğine zarar verebilmekte.O dönemlerde de bu normal değildi Evlenmesi yasak olan rahip,kardinal din adamlarıda pedofiliye meğilliydi cezalarını çekiyorlardı.Kavgamın orjinnal metni yasaklandıysa bu kitaplarda yasaklanmalı veya düzenlenmelidir.Yorumunuz için teşekkürler iyi günler....