Kader motifini örerken ilmek ilmek
2020 307. kitabı
Okunma: 11 Eylül 2020 13:07
Değerli dostum Muhammedali Aslan 'ın önerisi ile Gülseren hanımla tanışmamı sağlayan kitap. Yazar psikiyatrist oldugundan ve uzun yıllar gorevini ifa ettiğinden danısanlarinin hayat hikayelerinden etkileyici olanlarindan 3 tanesini kaleme almış. İyiki de almıs diyorum. Bu tür meslekleri ifa edenlerin, insanlarin yasamlarina dokunanlarin hatta her meslek dalindan insanlarin bunu başkalari da duymali dedikleri seyleri tecrübelerini kaleme almalari gerektigi fikrindeyim ben. O yüzden bu tür eserleri cok seviyorum ilgi alanima giriyor yani. Ana konunun karakterleri Nalan, Hayri, Türkan Kisacık diyebileceğimiz Zeynep'in hikayesi "dogdugun ev kaderindir" dizisininde ilham kaynağı sanki araya sıkıştırılmıs gibi geldi yesillik olsun diye konulmus gibi ama okunasi bir hikaye. Kitap olamayacak kadar kısa olduğundan araya konmasi güzel olmus diyebilirim. Üçüncu hikaye yine kısacak bu hikaye hakkaden kisacık, bir gencin dinlenmeyen sözü kaale alınmayan bir gencin evlenme serüveni. Kitabi uslubunu ve yazari sevdim. Hikayelere gelince neticede gercek yasanmis hikayeler bu yüzden çok söylenecek söz yok ama alinacak cok dersler var.
İlişkiler
Camdaki KızGülseren Budayıcıoğlu · Doğan Kitap · 201928,1bin okunma