Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Gönderi

142 syf.
6/10 puan verdi
Birkaç ay önce netteki bir haberi okuduğumda; Dücane Cündioğlu’nu okunacak yazarlar listemin başlarına ekledim. Zamanın Aile Bakanının engelli çocukları ziyarete gittiğinde minicik yüreklere uygun gördüğü hediyenin çerçeveli Cumhurbaşkanı ve Başbakanın fotografları olmasına verdiği derin, cesaretli ve bir o kadar hassas bir kalemin tepkisiydi haberin konusu… Her şeyden önce bir insan olarak, bir anne olarak, meslektaşı olarak kızgınlığıma, menfaatine secde eden zihniyete duyduğum öfkeye, ve dahi yüreğimin tarif edemediğim tepkisine tercüman olduğu için teşekkürler borçluyum Dücane Cündioğlu’na … Cenab-ı Aşk ilk okuduğum eseri yazarın. Bence Cündioğlu okumak Alzheimer hastalığını engelleyecektir zira okurken o kadar beynimi zorladım ki, ciddi başağrıları yaşadım diyebilirim:) Uzun zamandır bu kadar düşünerek okuduğum bir kitap olmamıştı. Görünürde kelime ancak içinde kocaman cümleler içeren, anlamak ve sindirmek için bir cümlede 5 dakika tefekkür ettiğim sonu üç noktalarla biten satırlar. Kendim de edebi ve yazı hayatımda çok sık kullanıyorum cümlelerin sonunda çoklu noktaları. Anlatılmak istenenin, hissedilenin çok yoğun olduğundan kelimelerin kifayetsiz geldiğini ve belki de noktaların yardımcı olduğunu düşündüğümden muhtemel… Kitabı okumaya başladığımdan beri daha az konuşur, daha çok susar oldum. Kendimce yazarın yaptığı gibi kelimeler üzerine tefekkür seanslarına başladım. Kendime daha çok zaman ayırma, kendimle hasbihal etme, kendimi dinleme , tanıma ve sorgulama yapmak adına güzel bir adım oldu bu kitap. Okuduklarımı sindirip, zihnimi biraz dinlendirdikten sonra yazarın diğer kitaplarını biran önce okumayı planlanlıyorum. Tasavvuf ve felsefeyi çatışmadan, ahenk içinde buluşturması bence çok başarılı yazarın. Belki de en başta kendini sorguladığı için paylaştığı eleştiriler itici ve rahatsız edici değil bence. Ama derin, içten, hassas,ve oldukça gerçek… Kitabın -kendini bilen Rabbini bilir mesajını – özellikle vurgulayarak, kendini tanımak isteyen ya da dünyevi kalabalıklar içinde kendini unutan herkese tavsiye ediyorum.
Cenab-ı Aşk
Cenab-ı AşkDücane Cündioğlu · Kapı Yayınları · 20171,064 okunma
··
702 görüntüleme
Delinin Divanı Niteliğindeki  Alıntılar okurunun profil resmi
Sonra Dücane okuyunca toplum deli diyor.. Rahmetli babam, misafirlerimizi yolcu ederken "Gülü güle" diyeceği sırada latife kabilinden "Sakın güle güle gitmeyin, yoksa size deli derler" derdi. -'Delilik' bizim toplumumuzda, hep velilikle alâkalı bir keyfiyet taşıdığından olsa gerek, deliler/delilik hep ilgimi çekmiş ve deliliği korkulması gereken değil, anlaşılması gereken bir hâl olarak görmeye çalışmışımdır. SELAMLAR.
Zeyneb Öztürk okurunun profil resmi
Yorumunuzu okurken aklıma bir hadis geldi tam alakasız belki; "Ahir zamanda size deli denmedikçe, imanınızdan emin olmayın"mealinde... Selamlar, saygılar, hürmetler. .:)
Delinin Divanı Niteliğindeki  Alıntılar okurunun profil resmi
Şunu deyim uzun yıllar okudum.. Karşı cenah onu felsefeci olarak görmedi .. İçinde bulundugu kesimi hör gören bir anlayışı oldu.. Cemil meriçi anlattıgı kitabı var ama!!! Cemil meriç kadar toplum sosyolojisi ine sahip degil..ama ben yinde severim. Kendi kendine konuşmak! Rahmetli babam, misafirlerimizi yolcu ederken "Gülü güle" diyeceği sırada latife kabilinden "Sakın güle güle gitmeyin, yoksa size deli derler" derdi. Delilik' bizim toplumumuzda, hep velilikle alâkalı bir keyfiyet taşıdığından olsa gerek, deliler/delilik hep ilgimi çekmiş ve deliliği korkulması gereken değil, anlaşılması gereken bir hâl olarak görmeye çalışmışımdır. Bereketli sahurlar
Zeyneb Öztürk okurunun profil resmi
Hayırlı bereketli sahurlar efenim... Yorumunuzla renklendirdiniz, tşk ederiz :)
Delinin Divanı Niteliğindeki  Alıntılar okurunun profil resmi
Evet dücane kelimeleri şaha kaldırıyor ama! Birde enaniyeti bırakıp eleştirilmeye tahammülü olsa ideal yazar.. Selamlar.
Zeyneb Öztürk okurunun profil resmi
Enaniyeti hakkında çogu okur dosttan aynı şeyi duydum maalesf:) Rabbim istikamet versin hepimize...
Delinin Divanı Niteliğindeki  Alıntılar okurunun profil resmi
Güzel sual ilmin yarısı demek , (İlmi olan kimse, mantıklı sual sorar) demektir . Soru düşüncenin ebesidir ..Aristo. ... Nezaketiniz için teşekkür ederim. Selam ve Dua İle
Yorum yapabilmeniz için giriş yapmanız gerekmektedir.