···Okunma: 02 Ekim 2020 00:12 Bu kitap hakkında çok uzun yazabilirim, gerçekten. Kimisi için basit düzeyde kalırken benim için felsefeye muhteşem bir başlangıç oldu. Günlük hayatımda arkadaşlarımla felsefik konularda konuşmaktan hoşlanırım. Genel olarak dünyayı algılama biçimim ve onu anlama ihtiyacım her zaman dağınık olmuştur. Toplum bunları algılayabilmek için sınıflandırmalar yapmıştır: Tarih tarihtir, Bilim bilimdir, mitoloji bir yana dursun devletler, ütopyalar, yazarlar, şairler, siyasetçiler, büyük devletler vb her şey. Diğer okurları bilemem ama ben bu kitapta çok fazla şey buldum. Kitabı bitirdikten sonra mutlaka geri dönülüp aradan istenilen bir bölüm okunabilir. Ama mutlaka kitap bütünlüğü ve aklınızda bir dünya oluşturmak istiyorsanız başından sonuna çok uzatmadan okuyun derim. Umarım sizler de kendinizi bulursunuz. Kaybolmayın ama kaybolun. İhtiyacınızı aradığınız takdirde size geri dönüş yapacaktır. Bugün sen sensin ama yarın Sofie olabilirsin. Dünyayı keşfetmek onu anlamak ve içerisinde kaybolurken kendini bulmak ellerinin arasında sayfalar içerisinde. Yeni bir başlangıcın olabilir. Lütfen hazır olduğunu hissettiğinde oku bu kitabı, okumak için değil.