Nietzsche'yi Nietzsche'den dinlemek
2020 336. kitabı
Okunma: 10 Ekim 2020 23:04
Nietzsche ile tanısmama ve bu eseri okumama Feyza 'nin etkinliği #87743872 vesile oldu. Kendisine çok tesekkür ederim. Esere gelirsek genel anlamda bir otobiyografi olan kitapda Nietzsche, kendi kendisini yorumluyor. Kitaplarını nasıl, ne zaman, nerede yazdığını açıklıyor. Nietzsche'yi Nietzsche'den dinlemek diğer eserlerini anlamak için bence ideal. Dili biraz ağır geldi bana tane tane anlayarak okumak gerekiyor öyle bi solukta okuyup bitecek bişey değil bu adam burda ne diyor deyip geri bakma ihtiyacı duyuyor insan . Bu kitabını, bütün kitaplarını okuyup mu okumak gerek yoksa tam tersine hiçbirini okumadan mı okumak gerek pek karar veremedim. Kendi düşüncelerini hiç çekinmeden kaleme almış bir Nietzsche almanlar ve hıristiyanlar hakkında acımasız da eleştirileri ile dolu olan bir kitap.Nietzsche'nin tevazuya uzaklığı “Böyle Buyurdu Zerdüşt” te göstermiştir kendini. Bu kitapta ise adeta bir yıl sonraki zihinsel çöküşünün ipuçlarını verirmiş gibi kendinden memnundur büyük nihilist. Övmelere doyamaz izzeti nefsini ve eserlerini.
Felsefe
Ecce HomoFriedrich Nietzsche · Yapı Kredi Yayınları · 200012,3bin okunma
·1 alıntı·
Ben teşekkür ederim 😊 İncelemeniz için de ayrıca teşekkürler. Etkinlikteki herkese ışık tutacaktır..