Yeni Bir Çağa Doğru...
2020 40. kitabı
Okunma: 18 Ekim 2020 14:57
İlk üç kitabın üzerine bir kat daha çıkan, kendisini su gibi okutarak sonunu bir çırpıda getiren bir kitap olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Özellikle kitabın ortasındaki darbe ve akabinde başlayan büyücüler iç savaşı ile Martı Kulesi'ne doğru uzanan olaylar silsilesi çok heyecanlıydı. Bu savaşta Geralt ile Cirilla'nın konumları ise çok çok iyi belirlenmişti. Vilgefortz ve Geralt'ın ezici kapışması nefes kesti. Yine de benim için kitabın en enfes sahnesi büyük çölde hayatta kalma savaşı veren Cirilla'nın yaşadıklarıydı diyebilirim. Kitap başından sonuna çok güzeldi. Umarım sonraki kitaplar da bunun üzerine koyarak devam ederler. Puan kırmamın asıl nedeni ise darbeye zemin hazırlayan yolda çok fazla karakterin bir anda ortaya atılması (kimisi önceki kitaplarda çıkmış olsa da okurun aklında yer etmemiş nicesi vardı) ve o bölümlerin okuru ciddi anlamda yormasıydı. Bunun dışında Nefret Çağı'nı anlatmak için Dandelion'un ormana geldiğinde aktardığı olaylar da gerekli olsa da sıkıcıydı. Çoğuna aşina olmadığımız, tanıyıp sevmediğimiz nice karakteri üst üste okumak sürekliliğe vurulmuş ciddi bir darbeydi. Yazarın zaman geçişi için yapması gereken bir eylemdi, ama kitabın hızını büyük oradan kesti diyebilirim. Seri başlı başına mükemmel diyebilirim.
Nefret ÇağıAndrzej Sapkowski · Pegasus Yayınları · 20181,747 okunma