Ebrar

@ebrarz
2020 37. kitabı
Okunma: 20 Ekim 2020 07:29
⁺˚*・༓ ꕥ ༓・*˚⁺ Yazarımız 1960’ta Washington’da hristiyan bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. 17 yaşında geçirdiği trafik kazası sonucunda kendi iç alemine döndü ve hayatı sorgulamaya başladı, 1977 yılında Müslüman olan mark Hanson, Hamza Yusuf ismini aldı. Daha sonra bir çok İslam ülkesini gezerek, farklı ülkelerdeki âlimlerden çeşitli icazetler aldı. 10 yıl süren bu eğitimlerden sonra ülkesine dönerek faaliyetlere başladı. 1996’da Zeytuna Enstitüsü’nü kurdu. “ Dışımızda gördüğümüz her şey, aslında içteki görünmeyen âlemden kaynaklanıyor. Zuhurât alemi, esasen Bâtınî alemin bir sonucu olarak ortaya çıkar ve bütün amellerimiz içimizdeki kalp diyarından neşet eder.” Kitap, Şeyh Muhammed Mevlüd el- Moritani isimli ilim ehli bir zâtın “Mutahhartü’l Kulub” adlı şiiri üzerine, batılı Müslüman eğitimcilerden Hamza Yusuf’un kaleme aldığı bir şerhtir. Toplumdaki kalbi hastalıkların yaygınlaşması, insanların yalnızca maddi ilimlerin ve imkanların peşinden koşmaları ve bunun sonucunda ise kalp hallerini ihmal etmeleri Şeyh Mevlüd’ün bu kitabi yazmasında en büyük etken olmuştur. Pratik anlatım ve akılda kalıcı çözümleri içeren bu kitap bir çok kişiye ilaç olacak nitelikte, ayet ve hadislerin ışığında bizlere çarpıcı örnekler sunuyor. Kısacası kalbi rahatsızlıkları en güzel şekliyle açıklıyor ardından tedavisini yalın bir halde okuyuculara sunuyor. Çok beğendim. Kütüphanemde böyle bir kitap olduğu için çok bahtiyarım Okuyun ve okutturun arkadaşlar, ama en önemlisi yazılanları kalbinize geçirin hayatınıza geçirin... “Kişinin ayıplarına karşı, teyakkuzda olması kendinden nefret etme veya güvensizlik anlamına gelmez. Esasen kendine güven; insana kendi hatasını, ayıbını arama cesareti verir” “Kişinin kalbi dilinin altında bulunur.” Hamza Yusuf Kalbin Simyası
Din
Kalbin SimyasıHamza Yusuf · Timaş Yayınları · 20191,754 okunma