Gönderi

8/10
·127 syf.··
2019 13. kitabı
·
5 günde okudu
·
Okunma: 14 Mayıs 2019 18:17
Kitabı ilk elime aldığımda ben de soru işaretleri oluşturan ve içerikle ilgili öngörüde bulunamadığım bir eserle karşı karşıya kaldım. Tanımadığım bir yazar vardı ve neyle karşılaşacağımı
Suzan DefterAyfer Tunç · Can Yayınları · 202520,1bin okunma
··
70 Gösterim
1 Yorum
Kendimizi anlattığımız gibi miyiz, yoksa karşıdakinin bizi gördüğü gibi mi? karşıdakinin bizi gördüğü gibi olmadığımız kesin. Çünkü kendimizi anlattığımız kadar bilir bizi karşıdaki ya da ona gösterebildiğimiz kadar. Onun dışındakiler niyet okumaya, ben bilirimlere uzanır. İnsanın yıkılası bir putu da ön yargılarıdır. Onlara öyle bir tutunur ki karşıdakinin ne anlattığı da önemsizleşir. Yani dönüp dolaşıp kim kimi ne kadar anlayabilir ki diyoruz. Sonra Reşat Nuri giriyor zihnimize ''İnsan ruhu ne anlaşılmaz bir muamma'' diyoruz. Diyoruz da diyoruz söylemlerimize öyle bir güveniyoruz ki dinlemeye yer kalmıyor. Böylece dünya dayanılmaz bir ses kalabalığına dönüşüyor. Senin kapasiteni, bilgi birikimini bildiğim için inceleme yazmamana hep kızıyordum biliyorsun. Çok güzel bir inceleme olmuş. İnceleme bence cevap vermekten çok sorulara cevap aramaktır. Umarım ikinci okumana cevaplar bulabilirsin. Ellerine sağlık.
Eyvallah dostum, güzel yorumun ve değerlendirmen için.. Fırsat buldukça okuduğum kitaplara inceleme yazacağım inşallah:)
Yorum yapabilmeniz için giriş yapmanız gerekmektedir.