2020 6. kitabı
Okunma: 08 Kasım 2020 17:52
Louisa May Alcott’ın bu eseri bana kalırsa her yaştan okura hitap edebiliyor. Dört küçük kız kardeşin hayatı üzerinden anlatılan bu eser gerçekten elinize aldığınız anda sizi etkisi altına alacak ve bırakmak istemeyeceksiniz. Romanda kadınların dönemin katı toplumsal cinsiyet normlarının kendilerine dayattığı geleneksel rolleri benimsemek yerine hayata dair seçimlerini bizzat yapabileceklerini göstermiştir. İş bankası’nın çevirdiği bu kitabı okuduktan hemen sonra filmini de zevkle izledim. Babaları savaştayken hayatlarını devam ettirmeye çalışan Meg, Beth, Amy, Jo her biri farklı karakterde ve yetenekte olan kızların tatlı hayat hikayesini konu alıyor. Filme aktarılmış hali ve karakterlerin uyumu bence çok başarılıydı kitaplara olan ilgisi ve hayata karşı duruşu sebebiyle Jo etkileyici bir karakterdi. Bu kitabı okumayan kimse kalmasın .Tabi ardından filmini izleyin ve bu küçük kadınların hayatına ortak olun.
Küçük KadınlarLouisa May Alcott · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202019,5bin okunma